Memur-Sen ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Eğitim İşbirliği Protokolü İmzaladı

Memur-Sen Konfederasyonu ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi arasında eğitim işbirliği protokolü imzalandı. 

Memur-Sen ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Eğitim İşbirliği Protokolü İmzaladı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin’in imzalarıyla resmiyete geçen protokol kapsamında yurt dışından gelen misafir öğrenciler, teorik ve pratik uygulamalarla “Türkiye’deki çalışma hayatı” ve “uluslararası sendikacılık” alanlarında eğitim görecekler.

Memur-Sen ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi arasında “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı” işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin’in yanı sıra Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcıları Günay Kaya, Mehmet Bayraktutar, Mehmet Emin Esen, Hacı Bayram Üniversitesinden öğretim üyeleri ve akademisyenler de hazır bulundu.

Protokol kapsamında bugüne kadar TODAİE ile gerçekleştirilen ve 70 farklı ülkeden gelen misafir öğrencileri kapsayan “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika ProgramıAnkara Hacı Bayram Veli Üniversitesi işbirliği ile verilecek. 

Türkiye’nin köklü kurumlarından olan Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kapanmış ve görevlerini Hacı Bayram Üniversitesi’ne devretmişti.

Yalçın: Geçmişte Gerçekleştirdiğimiz Programlara Yenilerini Ekleyeceğiz

Genel Başkan Ali Yalçın, geçtiğimiz dönemlerde Memur-Sen ve TODAİE işbirliğiyle yapılan “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika” programlarını hatırlatarak, programların TODAİE’nin Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi uhdesine alınmasıyla birlikte Hacı Bayram Veli Üniversitesi’yle birlikte gerçekleştirileceğini aktardı.

İmzalanan protokolün, kapsamının genişletildiğini aktaran Yalçın, geçmişte yapılan eğitimlerin ve gelecekte yapılacak olan eğitimlerin hem Türkiye’de hem de diğer dünya ülkelerinde çalışma hayatına ve emek kurgusuna olumlu yönde katkıları olduğunu belirtti.

Memur-Sen İşbirliği Ağını Genişletiyor

Memur-Sen olarak işbirliği ağını gün geçtikçe genişlettiklerinin altını çizen Yalçın, “Gittiğimiz ülkelerde de buna ilişkin geridönüşleri alıyoruz ve olumlu değerlendiriyoruz. 

Düzenlediğimiz bu ve bu tipten programların değeri bu yüzden önemli. Memur-Sen olarak bunu, akademik sendikacılığımızın bir uzantısı olarak görüyoruz.

Eğitimlerin içeriğine dair de bilgiler veren Ali Yalçın, “Misafir olarak ülkemizde ağırladığımız sendikacı arkadaşlarımız, ülkemizde 1 ay eğitime alınıyorlar ve eğitimlerini tamamladıktan sonra sertifikalarını alarak ülkelerine dönüyorlar. Yeni eğitim programımıza ise 1 Nisan’da başlayacağız. 

Programımızla misafirlerimize, Memur-Sen ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi olarak hem teorik hem de pratik eğitimler vereceğiz ve Türkiye’deki çalışma hayatına ilişkin kurumlara geziler düzenleyeceğiz.

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Memur-Sen ailesi olarak 1 milyonu aşkın kapasiteyle Türkiye’nin en büyük emek hareketi olmanın verdiği hüviyetle dünyanın birçok yerinde işbirliği ağımız var. 

İşbirliği ağımız kapsamında çeşitli programlarla birçok farklı ülke ve konfederasyonu biraraya getiriyoruz. En son geride bıraktığımız 1 Mayıs’ın ardından, “İnsan, Emek ve Küresel Rekabet” başlığıyla 105 ülkeden 154 konfederasyonla büyük bir kongre gerçekleştirdik.

Tekin: İmzalanan Yeni Protokolle Kapsam Genişleyecek

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ise, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin yeni bir üniversite olduğunu belirterek, “Ancak Türkiye’nin çok köklü eğitim kurumlarını bünyesinde toplayan bir üniversite olarak kuruldu. Bu köklü bünyeye ilave olarak da TODAİE’nin yürüttüğü hem ulusal hem uluslararası protokoller de üniversitemiz uhdesine verildi.

Tekin, geçmişte Memur-Sen ve TODAİE arasında imzalanan protokol anlaşmasının bugün imzalanan protokolle kapsamının da genişleyeceğinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2019, 14:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
fiyasko
fiyasko - 5 yıl Önce

ebs üyesiyim eski müstesar öğretmen nezdinde olumsuz intiba bıraktı

SIRADAKİ HABER