MEMUR-SEN'DEN KAVGA ÇIKARAN TEKLİF

Memurların toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen, kendi üyelerine diğer konfederasyonların üyelerinden daha fazla toplu sözleşme ikramiyesi verilmesini istedi. Bu teklife Kamu-Sen Genel Başkanı karşı çıktı. İki başkan arasında söz düellosu yaşandı.

 MEMUR-SEN'DEN KAVGA ÇIKARAN TEKLİF
5 milyonu aşkın memur ve memur emeklisini kapsayan 2018-19 yılı toplu sözleşme görüşmeleri başladı.
Memur-Sen,  toplu sözleşme ikramiyesi konusunda kendi üyelerine ayrıcalık tanınmasını istedi. Halihazırda her üç ayda bir 77 TL olarak ödenen toplu sözleşme ikramiyesi tüm konfederasyon üyelerine eşit veriliyor. Toplu sözleşme ikramiyesinin artırılmasını isteyen Memur-Sen, ‘yetkili sendika olduğu’ gerekçesiyle kendi üyelerine 200 TL, diğerlerine ise 102 TL ödenmesini talep etti. 
 
NASIL BÜYÜDÜĞÜNÜZÜ HERKES BİLİYOR...
Bu talebe Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk sert tepki gösterdi. Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası’na göre yetkili ya da yetkisiz sendika üyelerine farklı oranda ikramiye verilmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Türkiye Kamu- Sen Başkanı İsmail Koncuk, “Toplu sözleşme ikramiyesinin sendika üyelerine farklı oranda verilmesi ahlaki de değildir. Olmaz böyle şey. Elinizdeki gücü kullanıp memurlar arasında ayrımcılık yapıyorsunuz" dedi. Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, Koncuk7a sendikacılık yapıp siz de büyüseydiniz diye yanıt verdi. Tekrar söz alan Koncuk, hükümeti arkanıza alıp nasıl büyüdüğünüzü herkes biliyor" diye sert karşlık verdi. 
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER