MEMURA ENFLASYON FARKI ÖDENMELİ

2013 yılında yapılan toplu sözleşmede memura enflasyon farkı ödemesi hükmünün 2014 yılı bütçesine eklenmesi gerekiyor.

MEMURA ENFLASYON FARKI ÖDENMELİ
Koncuk: Memura enflasyon farkı bütçeye eklensin
 
2013 yılında yapılan toplu sözleşmede memura enflasyon farkı ödemesi hükmünün 2014 yılı bütçesine eklenmesi gerekiyor.
 
 
 Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 2013 yılında yapılan toplu sözleşmedeki memura enflasyon farkı ödemesi hükmünün 2014 yılı bütçesine eklenmesini istedi.
 
Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl denk bütçe söylemiyle başlayan ancak yılın ikinci ayından itibaren açık vermeye başlayan bütçenin tüm yükü ekstra vergilerle vatandaşa yüklendiğini savundu.
 
Bütçenin ve milli gelirin milletin ortak kaynağı olduğunu belirten Koncuk, şunları kaydetti:
 
"Hükümetin görevi, herkesin ortak malı olan bütçeyi adaletle yönetmek, elde edilen geliri, hakça paylaştırmaktır. 75 milyonun ortak kaynağından; milletin yüzde 99'u için ayrılan pay, milletin geri kalan yüzde 1'lik ayrıcalıklı kesimi için ayrılan pay kadar bile olamamıştır. Son 11 yıl içinde toplamda reel anlamda yüzde 68 büyüyen bir ülkede, çalışanların pastadan aldığı pay azalıyorsa, burada bir tutarsızlık ve adaletsizlik var demektir."
 
Gelir dağılımında yaşanan adaletsizliğin her geçen gün giderek arttığını ileri süren Koncuk, "TBMM'de görüşülmeye başlanan 2014 yılı bütçesinde 2013 yılında yapılan Toplu Sözleşmede memura enflasyon farkı ödemesi hükmünün 2014 yılı bütçesine eklenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
Koncuk, 2014 bütçesinin açık vereceğini iddia ederek, memurlara ve emeklilere enflasyon farkı ödemesi yapılmasının sosyal devlet olmanın ötesinde insanlık gereği olduğunu savundu.
Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER