MEMURUN TALEPLERİNE KULAK TIKANYANLAR UNUTULMAYACAKTIR

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kişisel Twitter hesabından MEB atamaları ve Rotasyon ve Çerçeve Yönetmelik ile ilgili değerlendirmede bulundu.

MEMURUN TALEPLERİNE KULAK TIKANYANLAR UNUTULMAYACAKTIR
 Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kişisel Twitter hesabından MEB atamaları ve Rotasyon ve Çerçeve Yönetmelik ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Genel Başkan Koncuk; Hükümete seslenerek; Nisan da öğretmen ataması talebine kulak tıkayanları, bilhassa İİBF mezunlarına 2015 yılı için kamuda sadece 199 kadro tahsis edilmesini, 4/ C’lilere verilen sözlerin unutulmasının, UNUTULMAYACAĞINI belirtti.

Genel Başkan Koncuk değerlendirmesinde:

“MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği sır mı oldu. MEB ‘in bir üst düzey bürokratının 10 gün sonra yayınlanır sözü üzerinden aylar geçti.

Hükümet Seçim öncesi yönetmeliği yayınlamaktan korkuyor mu? Aile bütünlüğünü bozan 3 yıl sigorta şartı ve ihtiyaç olan ile tayin yönetmelikte olacak.

Yönetmelikte rotasyon uygulaması da var. Bir kısım öğretmenler desteklese de, pek çok öğretmen Rotasyona şiddetle karşı. MEB iki ara bir derede.

İl içi tayinleri verilen sözlere rağmen yapamayan, iller arası tayinlerde az kontenjan açan MEB bu yönetmelikle yeni problemler yaratacaktır.

7 Haziran seçimleri öncesi yönetmelik bu şekilde yayınlanırsa, zaten gergin olan öğretmenler bu hesabı soracaktır.

Daha düne kadar, Rotasyon verimi artıracaktır diye yaygara yapan, yandaş sendika dahi, rotasyon uygulanmamalıdır, açıklamaları yapmaktadır.

Bugüne kadar, Çerçeve yönetmelikle ilgili taleplerimiz duymazdan gelinmiştir. Tüm memurları ilgilendiren ve aile bütünlüğünü bozan çerçeve yönetmelik iptal edilmelidir.

Diplomaya rağmen, MEB'in, alan değişikliği yapmayacağını açıklaması da kabul edilemez. O halde diplomanın ne anlamı kalmaktadır?

Görünen o ki, Hükümet Rotasyon ve aile bütünlüğünü bozan Çerçeve yönetmeliğin altında kalacaktır. Memuru hesaba katmayanlar sonucuna katlanırlar.

Yetersiz öğretmen ataması, Nisan talebine kulak tıkanması, bilhassa İİBF mezunlarına kamuda sadece 199 kadro tahsis edilmesi, 4/ C’lilere verilen sözlerin unutulması, UNUTULMAYACAKTIR.” dedi. 
Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER