Muharrem İnce Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nu ziyaret etti

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nu ziyaret etti. Ziyareti sırasında İnce'ye, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça eşlik etti.

Muharrem İnce ve beraberindeki heyeti, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık ve Genel Sekreter Mücahit Dede, Genel Mali Sekreter Ali Taştan, Genel Örgütlenme Sekreteri Hasan Kütük, Genel Eğitim, Basın-Yayın Sekreteri Türkan Başyiğit, Genel Dış İlişkileri ve Ar-Ge Sekreteri Doğan Altun ile Konfederasyon üyesi sendika Genel Başkanları karşıladı.

Toplu sözleşme ön protokol önerisini sundu

Genel Başkan Mehmet Balık, İnce’ye, Cumhurbaşkanı olarak hükümeti kurması durumunda; hükümet ile kamu çalışanları arasında akdedilecek toplu sözleşme ön protokol önerisini sundu.

Buna göre;

1- Tüm kamu işgörenlerinin; sendikal özgürlükleri, çalışanların sendika, toplu sözleşme ve grev hakları uluslararası sözleşmelerin öngördüğü şekilde güvence altına alınacaktır.

2- Kamu istihdamında güvencesiz çalıştırma tamamen ortadan kaldırılacaktır. Kamuda yer alan taşeron ve 4/B, 4/C sözleşmeli personel uygulamasına son verilecektir.

3- En düşük devlet memuru maaşı yoksulluk sınırı altında olmayacaktır. Ayrıca hali hazırda çalışan kamu görevlileri ile emekliler arasında ki ücret farkı kademeli olarak kaldırılacaktır.

4- 2018 yılının ikinci altı ayından başlamak üzere asgari geçim ücreti en az 2200 TL olacaktır. Asgari ücret ve diğer tüm ücretlerden asgari kadar olan kısmından vergi kesintisi yapılmayacaktır. Vergi kesintilerinden adaletsizlik tümüyle ortadan kaldırılacaktır.

5- Kamu personellerine yönelik “performans değerlendirme sistemi” ortadan kaldırılacaktır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu korunacak, kamu istihdamında güvenceli çalışma koşulları sağlanacaktır.

6- İş yeri denetimlerinde caydırıcı önlemler alınacak, çalışma yaşamında ki ölümlerin önüne geçilecektir.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise 24 Haziran’da Cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminin yaşanacağını ifade ederek, “Türkiye’yi normalleştireceğiz. OHAL’i kaldıracağız, mülakatları kaldıracağız. Seçilince bir haftada kaldıracağız. 657’den geriye gidiş asla olmayacak. Görevde yükselmeler adil olacak. Hiç kimsenin inancına bakmadan o işteki başarısına bakarak kamudaki yükselmenin önünü açacağız. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz” diye konuştu.

Muharrem İnce de bir anısını paylaştıktan sonra memurlarla ilgili vaatlerini paylaştı.

Muharrem İnce'nin memurlarla ilgili vaatlerini paylaştı:

Meydanlarda söylediklerinin sıradan bir siyasetçinin sözleri olmadığını belirten İnce, kendisinin de devlet memurluğu yaptığını hatırlattı. Muharrem İnce, "Cumhurbaşkanı olur olmaz, yemin eder etmez ilk işimiz OHAL kalkacak." dedi. İnce, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun asla kaldırılmayacağını, herkesin istediği sendikaya üye olabileceğini de vadetti. Görevde yükselmeler konusunu da önemsediklerini dile getiren İnce, “Bu ülkenin gençlerinin adil bir sistemde kamuda yükselmesini gerçekleştireceğiz. Mülakatı kaldıracağız. Mülakat varsa liyakat yoktur. Bu olmayacak, memurları enflasyona ezdirmeyeceğiz.” dedi. "Kadının iş gücüne katılım oranının yüzde 32’den yüzde 50’ye çıkarılması için her mahalleye bir kreş yapılacak" ifadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2018, 02:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER