MURSİ'YE FİRAVUN DEMEK,FİRAVUN'LA SAF TUTMAKTIR

MURSİ'YE FİRAVUN DEMEK,FİRAVUN'LA SAF TUTMAKTIR
Mısır’da yaşananlar vicdanları yaralayıp insanlığın ayağa kalkmasına vesile olurken, KESK’in Mısır değerlendirmesi adeta akıllara durgunluk vermiştir. Halkın yüzde 51’inin oyu ile iktidara gelen bir yönetime karşı, emperyalist güçlerin piyonluğuna soyunan Sisi yönetimindeki ordu ve yandaşları darbe yapmakla kalmayıp, aynı zamanda darbeye karşı sivil direniş gösteren insanları katliama yönelmişlerdir. Mısır’da insanlık onurunu ayakta tutmaya çalışan sivil direniş, vicdan sahibi herkesi harekete geçirmişken; vicdanları körelen ve idrak suyu pıhtılaşan KESK, darbe Mağduru Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’yi Firavun’lukla itham ederek adeta şeytanın safında Firavun ile saf tutmuştur.

Yıllarca; özgürlük, adalet, vicdan kelimelerini sermaye yapıp emperyalizme ve neo liberal politikalara karşı çıkıyormuş görüntüsü veren KESK’in, emperyalizmin yerli işbirlikçileri olan faiz lobisinin Gezi kumanyalarını yemesi sadece gıda zehirlemesine değil aynı zamanda beyninin de sulanmasına yol açmıştır. İslam’a ve Müslümanlara karşı hasmane tutumunu her fırsatta ortaya koymaktan çekinmeyen, mili ve manevi değerlere düşmanlığı tescillenmiş bir kuruluşun en azından insanlık ortak paydasından uzaklaşmamasını beklerdik. “Ne Firavun Sisi, Ne Firavun Mursi !” açıklaması yapmak, Firavun’a yandaşlık etmektir. Mazlumu zalim göstermek, vebale girmek değil aynı zamanda zalimin hesabına çalışmaktır.

İsrail ve ABD başta olmak üzere emperyalistlerle kontağa geçen, darbe zeminini olgunlaştırmak için her türlü entrikadan geri kalmayan ordunun, darbe yapmadan üç gün önce İsrail ile görüşmesi anlaşılan KESK için hiçbir şey ifade etmemektedir. Darbe sonrası Sisi’ye mali destek yarışına giren Siyonizm’in sponsorları ve Müslümanların yüz karası işbirlikçi yönetimlerin telaşı ile Avrupa’nın sergilediği utanılası tutumu göremeyenlerin yapacağı şey; bildiri yayınlayıp mazlumu suçlu göstermek değil, en azından insanlık ailesinin mensubu olmanın gereği olarak mazlum Mısır halkının yanında olmaktır.

Eğitim-Bir-Sen olarak KESK’in yapmış olduğu açıklamanın kendisine yakışır bir açıklama olduğunu belirtiyor, Bir kez daha haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Mısır halkını ve Mağdur Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’yi Firavun’a benzeten Firavun’un taraftarlarını kınıyor, hidayetlerine vesile olması ümidiyle KESK’i Kuran-ı Kerim’deki Hz. Musa’nın Firavun ile mücadelesini anlatan ayetleri okumaya davet ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER