Öğretici: Hizmet Bölgeleri, Alanları ve Puanları Yeniden Sınıflandırılmalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, okulların hizmet bölgeleri, alanları ve puanları ile ilgili açıklama yaparak ‘aynı ilçede hatta aynı mahallede bile okulların çalışma koşulları ve fiziki altyapısının farklı olabileceğini’ belirterek ‘bu nedenlerle hizmet bölgeleri, alanları ve puanları yeniden sınıflandırılmalıdır. 

Öğretici: Hizmet Bölgeleri, Alanları ve Puanları Yeniden Sınıflandırılmalıdır

Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerinde esas alınan 3 hizmet bölgesi ve 6 hizmet alanı bulunmaktadır. Bilindiği gibi bu hizmet bölgesi ve alanına göre de hizmet puanı alınmaktadır. 

Zaman zaman hizmet bölgesi, hizmet alanı ve hizmet puanlarında küçük değişiklikler yapılsa da bölge, alan ve puanlarda adaletsizlikler görülmektedir. 

Aynı il, aynı ilçe hatta aynı mahalledeki okullar arasında bile fiziki ortam ve çalışma koşulları açısından uçurumlar görülebilmekte iken hali hazırda olan uygulamada ise bırakın aynı mahalleyi genellikle aynı ilçedeki okulların hepsi aynı hizmet bölgesi, alanı ve puanına sahiptir. 

Hatta büyükşehirlerde bile istisnalar haricinde tüm ilçelerdeki okullar aynı hizmet puanına sahiptir. Bu nedenlerle hizmet bölgeleri, hizmet alanları ve hizmet puanları yeniden sınıflandırılmalı; diğerlerine göre dezavantajlı olan okullarda çalışan öğretmenlerimize daha fazla hizmet puanı verilmelidir.

Yeni sınıflama her ilçede şube müdürü, okul müdürleri, sendika temsilcileri, okul aile birlikleri ve muhtarlardan oluşan heyetler ile yapılabilir. 

Okul şartlarında bir değişiklik olup olmadığı her yıl denetlenmeli, gerektiğinde güncellenmelidir. 

Atama ve yer değiştirme sisteminin ilk basamağı olan hizmet bölgeleri, alanları ve puanları yeniden sınıflandırıldıktan sonra çalışma zorluğu yüksek bölge ve kurumlarda puan ve maaşların daha yüksek takdir edilmesi ile tecrübeli öğretmenlerin istihdamı ve çalışma yılının artması mümkün olacaktır. 

Anadolu Eğitim Sendikası

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2019, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER