Öğretici: MEB Okul Yöneticiliğinde Sınıfta Kaldı

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, sosyal medya hesabından MEB’in yönetici görevlendirme takvimi  ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Öğretici: MEB Okul Yöneticiliğinde Sınıfta Kaldı

2023 Eğitim Vizyonunda ehliyet ve liyakat vurgusu olmasına rağmen okul yöneticiliğinde bunun dikkate alınmadığını belirtti. Açıklamaları şöyle;

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un göreve başlamasıyla birlikte eğitim camiasında büyük bir beklenti oluştu. 2023 Eğitim vizyonunda yapılan ehliyet ve liyakat vurgus; sayın bakanın SETA’da katıldığı bir programda okul yöneticilerini “göz göze gelme metodu ile seçmeyeceğiz” demesi eğitimcileri memnun etmişti. 

Anadolu eğitim sendikası olarak her zaman ehliyet ve liyakatten yana olduğumuzu belirttik ve sayın bakana bu konuda destek olduk.

Bu süre zarfında yönetici atama yönetmeliği değiştirilerek yazılı sınav oranı%80’e çıkarılırken mülakat oranı %20’ye düşürüldü.  Mülakatın başlı başına bir sorun olduğunu; özellikle mülakattaki 60 puan barajının sorunlu olduğunu ifade ettik.

Okul yöneticilerinin sınavla alınması gerektiğin; görev süresi dolan mevcut yöneticilerinde bu sınava girmesi gerektiğini belirttik.

ÖSYM tarafından yapılacak olan EKYS’ nin mülakat ve 60 puan barajı olduğu sürece öneminin olmayacağını dile getirdik.

Bugün yayınlanan takvimde de görüyoruz ki mevcut yöneticiler sınava alınmayacak; ilk defa görevlendirilecekler ise göstermelik bir sınavdan sonra mülakatla belirlenecek.

MEB ne yazık ki okul yöneticiliğinde ehliyet ve liyakati dikkate almadı; bu konuda sınıfta kaldı.

Anadolu Eğitim Sendikası

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER