Öğretici: MEB Yönetici Görevlendirmede Kuşkuları Üzerine Çekmiştir

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, tercih süresi uzatılan yönetici görevlendirmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öğretici: MEB Yönetici Görevlendirmede Kuşkuları Üzerine Çekmiştir

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği çerçevesinde yayımlanan takvim gereği 03/05/2019 tarihinde yönetici tercihlerinin son bulacaktı. MEB’in 3 Mayıs Cuma günü tercihlerin bittiği sırada, tercihlerin 7 Mayıs Salı gününe kadar uzatıldığı haberi geldi.

Tabii ki haberi içeriden erkenden alan bazı sendika yöneticileri kendi üyelerine mesaj çekerek tercih yapmayın, diğerlerinin yapılmış tercihlerini görelim mesajları dolaşmaya başladı.

Bununla birlikte bazı ilçelerin tercihleri basında dolaşmaya başladı. MEB bu olaylar sonrasında ne kadar yeni bir yazı göndererek bu durumun tercihlerini yetiştiremeyenler için yapıldığını, diğer adaylar için mağduriyete sebebiyet vereceği için tercih değişiminin yapılmaması gerektiğini ifade etse de kuşkuları tekrar üzerine çekmiştir.

Şimdi sormak gerekmez mi? 1- Sistemsel bir sıkıntı olmadığı takdirde 5 günlük sürede bu başvurular neden yetişmez? 2- Madem sürenin az olduğu düşünülüyordu, neden başvuruların bittiği son gün ve son saat beklendi? Kimlerin tercihlerini yetiştiremediğini de ayrıca merak etmekteyiz.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 20:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER