Öğretici: Sendikaların Tek Davası Çalışanların Haklarını Korumak ve Geliştirmek Olmalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, yaptığı açıklama ile sendikaların davasının sadece çalışanların haklarını korumak ve geliştirmek olması gerektiğini ifade etti.

Öğretici: Sendikaların Tek Davası Çalışanların Haklarını Korumak ve Geliştirmek Olmalıdır

Kamu görevlileri olarak sendikal haklarımızı kullandığımız 4688 sayılı kanun sendika tanımını yapmıştır. Bu kanuna göre sendikalar; kamu görevlilerinin ortak ekonomik, sosyal ve meslekî hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kuruluşlardır.

Tanımda da belirtildiği gibi sendikaların tek davası çalışanların haklarını korumak ve geliştirmek olmalıdır. Bunun haricinde başka dava peşinde koşanların kamu çalışanlarına faydası olmamıştır, olmayacaktır. Bu davalar nedeniyledir ki kamu çalışanları bölünmüş, ayrıştırılmış ve sendikalardan soğumuş hale getirilmiştir.

Anadolu Eğitim Sendikası ve bağlı bulunduğu Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonunun (BASK) tek davası kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını korumak ve geliştirmektir. Bu dava haricinde hiçbir davaya hizmet etmedik, etmeyeceğiz…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER