Öğretici: Sözleşmeli Öğretmenlerin Aile Birliği Sağlanmalıdır

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, sosyal medya hesabından sözleşmeli öğretmenlerin aile birliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Öğretici: Sözleşmeli Öğretmenlerin Aile Birliği Sağlanmalıdır

Toplumun temelinin aile olduğunu belirten ÖĞRETİCİ özür grubu atamalarında sözleşmeli öğretmenlerin de aile birliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Açıklamaları şöyle;

1-MEB, 2019 yılı atama ve yer değiştirme takvimini Kasım ayında yayınlamış ve bu takvime göre 2019 yılı Ocak ayında özür grubuna bağlı yer değiştirme işlemleri yapılacaktır. Açıklanan takvime göre birinci dönemin son günü olan 18 Ocak’ta yer değiştirme sonuçları açıklanacaktır.

2- Açıklanan takvim sadece kadrolu öğretmenlerin özür grubu atamalarını kapsamakta ve sözleşmeli öğretmenleri kapsamamaktadır. Çalışma güçlüğü olan bölgelerde öğretmen tutmanın yolunun teşvik ile beraber adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemi olduğunu defalarca dile getirdik.

3- Toplumun temelini aileler oluşturmaktadır. Yalnız sözleşmeli öğretmenlerimiz eşinden ve çocuğundan ayrı olarak çalışmaktadır. MEB bu duruma sessiz kalmamalı, özür grubu yer değiştirmelerine sözleşmeli öğretmenleri de dahil etmeli ve bu öğretmenlerimizin aile birliği sağlanmalıdır.

Anadolu Eğitim Sendikası

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet aslan
Ahmet aslan - 5 yıl Önce

Ağustos 2018 de sözleşmeli öğretmenlere artık sağlık özrü olacak denilmişti ama malesef devamı geelmedi. Bu hakkımızıda dillendirir misiniZ?

SIRADAKİ HABER