ÖĞRETMENE NÖBET ÜCRETİNDE YENİ GELİŞME

Öğretmene Nöbet Ücretinde Yeni Gelişme

ÖĞRETMENE NÖBET ÜCRETİNDE YENİ GELİŞME
Kurum İdari Kurulu (KİK) Ekim 2014 toplantısı  geçtiğimiz günlerde yapıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Genel Başkan yardımcıları Ali Yalçın, Ramazan Çakırcı ve hukuk müşaviri Av. Harun Kale’nin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, bugüne kadar çalışma raporlarına alınmasına rağmen çözüm noktasında somut adım atılmayan kararlarla güncel sorunlara dair talepler kurulun gündemine taşındı.

 

Eğitim-Bir-Sen’in Kurum İdari Kurulu Ekim 2014 gündemine taşıdığı taleplerden biri de, öğretmenlerimizin nöbet hizmeti karşılığında belirli bir ek ders ücreti alması talebidir.

 

Ekim 2014 görüşmelerinde kararlaştırılan konulardan biri de aşağıdaki şekildedir;

4-İlgili yönetmelik hükümleri gereğince boş dersleri dolduran nöbetçi öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

Öncelikle şunu ifade edelim ki, öğretmene nöbet ücreti ödenmesi konusunda atılan bu adım çok önemlidir. Çünkü, artık MEB yetkilileri de bunun bir gereklilik olduğunu kabul etmişlerdir.

Nitekim, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından da kabul edildiği üzere, okullarımızda "Okul Güvenliğinin Sağlanması" en önemli gündemimizdir. Milli Eğitim Şurası konulardan bir başlık da bu konu ile ilgili belirlenmiştir.

Okul güvenliğinden bahsetmek, okullarımızda mümkün olduğu ölçüde boş derslerin geçmemesi demektir. Çünkü boş geçen dersler, okullarımızda güvenlik açısından da önemli riskleri beraberinde getirmektedir.

Boş geçen dersleri dolduran nöbetçi öğretmenlere ek ders ücreti ödenmesi, bu açıdan önemli bir sorunu da ortadan kaldıracakır. Ancak biz burada, bir adım daha ileri gidilerek boş geçen dersleri dolduracak nöbetçi öğretmenin dışındaki öğretmenlerin de bu ek ders ücretinden faydalanması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü, okullarımızda bazen bir değil, 3-5 dersin aynı anda boş geçtiği gözlenmektedir.

Aranızda "Bu işe Maliye ne der?" diye soranları duyuyor gibi oluyorum.

Hemen söyleyelim, bu düzenleme maliyeye ek bir külfet getirmeyecektir. Göreve gelemeyen öğretmen ek dersini alamayacağından, bu ek ders o öğretmenin yerine derse giren öğretemene ödenecektir. Dolayısıyla böylesine basit bir düzenlemede, hem dersler boş geçmeyecek, hem okul güvenliği sağlanacak, hem öğrenciler için kayıp bir zaman olmayacak, hem diğer öğretmenler için ek gelir imkanı olacak, hem de maliyeye bir ek külfet getirmeyecektir.

Cemil Erkan

Eğitim Bir-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı

Memurpostasi.com
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ÖĞRETMEN
ÖĞRETMEN - 9 yıl Önce

kim tutar sizi.toplu görüşme masasında üçkuruşa memuru satanlar vaziyeti kurtarmak için bol keseden sallamaya başladılar.gerçi maliye bakanı ve önceki başbakanımız gündoğduya memur sen toplantısında bu konuları toplu görüşme masasında isteyecektiniz dedi.ama bunu malum-sen liler anlamak istemiyor menfaatleri gereği.

SIRADAKİ HABER