ÖĞRETMENLER EMEKLİLİKTEN KORKUYOR!!!

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, son yıllarda ek göstergelerin düşük olması nedeniyle öğretmenlerin emeklilikten korkar hale geldiğini, 2003 yılında 25 bine yakın öğretmen emekli olurken, son 3-4 yılda bu rakamın 7-8 bin düzeyine düştüğünü belirtti.

ÖĞRETMENLER EMEKLİLİKTEN KORKUYOR!!!

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, sendikanın Malatya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında eğitim politikalarını eleştirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde işçi sınıfını ilgilendiren bir yasanın kabul edildiğini anımsatan Demir, kölelik yasası olarak nitelendirilen bu kanunun çıkarılmasına sendikaların engel olamadıklarını ifade etti.

Demir şöyle konuştu:

KÖLELİK YASASINI ENGELLEYEMEDİK
Biz buna kölelik yasası diyoruz. Kiralık işçi yasası ya da özel istihdam büroları şeklinde de anlatabiliriz. Bu konuda işçi sınıfı ne yazık ki sınıfta kalmıştır. İşçi sendikaları yeterli tepkiyi gösterememiştir. Şimdi kalkıp da sendikalar ve konfederasyon başkanlarının, Cumhurbaşkanından 'yasayı veto et' demesi acınacak bir durumdur. Burada yapılması gereken Türkiye'deki işçilerin ve emekçilerin eylem birlikteliği yaparak, sokağa çıkmasıdır. Bu yasayı geriye püskürtmesidir. Ama bunu başaramadık.

SIRA MEMURLARA GELECEK
Bunun arkasından kıdem tazminatı yasası gelecek. İşçilerin 50 yıllık kazanımıdır bu. Bunun da işçilerin elinden alınacağını düşünüyorum. Bunun ardından gelecek bir diğer yasayı biz biliyoruz. Türkiye'deki kamu çalışanları, özellikle de eğitim çalışanları için en büyük tehlike; 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası'nın önümüzdeki süreçte değiştirilmesidir. Değiştirilirse ne olur? Eğer 657 sayılı yasa değiştirilirse, kamu çalışanları taşeron işçi haline gelir. Kamu çalışanlarının iş güvencesi siyasal iktidarın, il ve ilçe başkanının iki dudağının arasından çıkan söze bakar hale gelir.

ÖĞRETMENLER EMEKLİLİKTEN KORKUYOR
Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre ülkede 350 bine yakın öğretmen atama bekliyor. En kısa sürede bu arkadaşlarımızın atanması gerekiyor. Öğretmenler, 2014-2015 yılından itibaren artık emeklilikten korkar hale gelmiştir. 2003 yılında yılda yaklaşık 25 bin öğretmen emekli olurken, son 3-4 yılda bu sayı 7-8 bine gerilemiştir. Sebebi öğretmenlerin ek göstergesinin düşük olmasıdır. Öğretmenlerin çalışırken aldığı maaşı, emekli olduktan sonra alamamasıdır.

LAİKLİK EĞİTİMİN TAŞIYICI SÜTUNUDUR
Laik eğitim sistemine ilişkin tartışmalara da değinen Demir, "Son günlerde Türkiye'nin gündemine laiklik konusu gelmiştir. Laiklik, eğitim sisteminin taşıyıcı sütunu, olmazsa olmazıdır. Ama siyasi iktidar döneminde zaten cumhuriyetin eğitim sistemi çok büyük tahribatlar almıştır. En fazla vurulan sütun da laikliktir. Laiklik yoksa aslında eğitim de yoktur" dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER