Öğretmenlerin Ücretlisi, Geçicisi, Sözleşmelisi Olmaz! Öğretmen Kadrolu Olur

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici öğretmenlerin ücretlisi, geçicisi, sözleşmelisi olmayacağını; sadece Kadrolu olarak atanması gerektiğini vurgulayarak Öğretmenlik mesleğine yakışır tek atama şeklinin kesinlikle Kadrolu olması gerektiğini belirtti.

Öğretmenlerin Ücretlisi, Geçicisi, Sözleşmelisi Olmaz! Öğretmen Kadrolu Olur

Kamuda sözleşmelilik sorununun derinleşerek arttığını belirten ÖĞRETİCİ kamuda sözleşmeli ve kadrolu ayrımına da değindi.

Sözleşmeli Öğretmenlerin Tayin Sorunu

Sözleşmeli öğretmenlerin sağlık ve her iki eşinde sözleşmeli öğretmen olması durumunda eş özrü haricinde tayin haklarının dahi olmadığını belirtti.

Bu durum Anayasa’mızdaki Aile Birliği ilkesine de aykırı bir durumdur. Sözleşmeli öğretmenlerin en kısa sürede kadroya alınması ve bu süre zarfında aileleri ile buluşturulması talebini yeniledi.

Ücretli “Taşeron” Öğretmenlik Sistemi

Ücretli öğretmenliğin hali hazırda devam eden bir taşeron sistemi olduğunu belirten ÖĞRETİCİ geçici istihdamla ve liyakat esaslarına aykırı bir sistemin sağlıklı yürütülemeyeceğine değindi. 

Ücretli öğretmenlerin maaşlarına yapılan iyileştirme geçici bir çözüm olmakla birlikte eğitim sistemine fayda değil zarar getirmesi söz konusu olabilecektir. Bu nedenle ücretli öğretmenlik kaldırılmalı ve yerine kadrolu atama yapılmalıdır.

MEB’de Yapılacak Bir Değişiklik Tüm Kamuyu Etkiler

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen sayısı itibarıyla kamuda kadrolu veya sözleşmeli personel sayısının neredeyse üçte birine tekabül ediyor. 

Bu kapsamda MEB’de sözleşmeli statünün kalkması tüm kamu personellerini zincirleme etkileyecek ve tüm yerlerde KADROLU çalışma dönemi başlayabilecektir.

Çalışma güçlüğü çekilen bölgelerde öğretmen tutmanın yolunun sözleşmeli öğretmenlik olmadığını belirten ÖĞRETİCİ; teşviği de içeren adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemi ile bu sorunun çözülebileceğini ifade etti.

Anadolu Eğitim Sendikası

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2019, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER