OKULLARIMIZ YAKILIYOR,ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZ TEHDİT EDİLİYOR !

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, IŞİD’in Kobani saldırısını bahane eden HDP’nin başlattığı şiddet eylemlerinin demokratik, insani ve meşru sınırları çoktan aştığını, 200’ün üzerinde okulun, üniversitenin yakılarak öğretmen ve öğrencilerin can güvenliğinin tehdit altında olduğunu kaydederek tüm siyasi partiler ve vatandaşlara sağduyu, itidal ve aklıselim olma çağrısında bulundu.

OKULLARIMIZ YAKILIYOR,ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZ TEHDİT EDİLİYOR !

30 bin insanımızın canına kıyan PKK terör örgütünü savunan ve yan kuruluşluğunu yapan başta eğitim sendikası olmak üzere birçok kurum, kuruluş, konfederasyon ve sivil toplum örgütünün hastalıklı bir özgüven ve pişkinlikle faaliyet, eylem ve mitinglerini yaptığını ve bunun ülkemiz demokrasisi ve özgürlük ortamının iğfali ve utanç kaynağı sayılması gerektiğini söyleyen ve hiçbir Avrupa ülkesinde asla ve kata böyle bir olaya müsamaha gösterilmediğini kaydeden Gürkan Avcı “35 vilayetimizi yaşanmaz hale getiren, 34 insanımızı öldüren, kamu binalarını ve okullarımızı yakarak öğretmen ve öğrencilerimizin canına kasteden bu eylemler şehir eşkıyalığına, kabadayılığa ve barbarlığa dönüşmüştür. Cadde ve sokaklarımızın huzur ve düzenini, insanımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden bu menfur eylemleri kınıyor ve sorumlularını net ve kesin bir dille uyarıyoruz. Hükümeti gerekli önlemleri alarak vatandaşlarına sahip çıkmaya, devletin ve milletin onur ve itibarını korumaya, ciddiyetle aklını başına almaya davet ediyoruz” dedi.
 
Türkiye’de karanlık anarşi ve terör olaylarının yeniden sahnelenmeye çalışıldığını ve bu oyun karşısında milletçe kenetlenerek; sabırlı, sorumlu, sağduyulu ve dikkatli davranılması gerektiğinin altını çizen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;
 
OLAYLAR ÇÖZÜM SÜRECİNİ KASDEDİYOR!
Çözüm süreci her şeye rağmen Türkiye’nin hem doğusunda hem de batısında benimsenmiş ve toplum barışın sonuçlanmasını beklemektedir. Özellikle belirtmek isterim ki; toplumsal karşılığı ve haklı gerekçeleri olmayan bu şiddet olayları sürecin sonucunu değiştirmeyecek en fazla geciktirecek niteliktedir.  
 
HDP VE AK PARTİYE UYARILAR!
Türkiye'nin özellikle Kürtleri müttefik gören yeni siyaseti, bölgedeki bütün şer planları bozmaya başlamıştır. İlkel bir milliyetçilik güden HDP’nin akıl tutulması nedeniyle yabancı şer güçler Türkiye’de büyük bir kargaşa ve kaos yaratmak istemişlerdir. Toplumun her kesimini samimiyetle kucaklama; sevgi, şefkat ve adaletle gönlünü alma konusunda yetersiz kalan Ak Parti hükümeti de doğal olarak bu kaosa engel olamamıştır.
 
Ancak HDP, Kürtleri kardeş gören Yeni Türkiye’yi ferasetle keşfettiği zaman, Batının Ortadoğuda yıllar önce kurduğu ‘GDO’lu paranoid düzenin çökeceğini görecektir. Hiçbir sömürgeci müfsit güç buralarda artık barınamayacaktır. Bir asrı aşkın süredir kimliksizleştirilen, bastırılan, susturulan, katledilen, sömürülen Ortadoğuda; silahları susturup, kardeşliğimizi öne çıkarmaya ihtiyacımız vardır. Birbirimizin elini hiç bırakmamaya mecburuz. Bu kardeşliği ayağa kaldırdığımız anda bizi kimse tutamaz. Kimsesiz, sahipsiz, öksüz ve yetim kalmış Ortadoğu halklarının anavatanı, tüm ezilenlerin sığınağı Türkiye ancak bu şekilde tarihi kaldığı yerden yazmaya devam edecektir.
 
BATI KARDEŞLİĞİMİZE KARŞI!
Bu itibarla HDP’nin terör örgütü olan IŞİD’i kurup besleyen kimi batı ülkeleri yerine; mağdur ve mazlum Kürt halkına kucak açan Türkiye’yi protesto etmesi en hafif tabiriyle provokasyondur. Irak’ta ve Suriye’deki birçok şehirde oluk oluk kan akarken; Türk, Kürt, Arap, Ezidi, Süryani, Hristiyan, Sünni, Şii, Alevi on binlerce insan katledilirken sessiz kalan HDP ile yan kuruluşlarının ve batı ülkelerinin tavrı ciddi bir şekilde sorgulanmaya muhtaçtır.
 
HDP MİLLETTEN ÖZÜR DİLEMELİDİR!
Bu son olaylarla bir kez daha kendi tabanını iğfal eden ve ardından Yüce Milletimize ihanet eden HDP’nin muarız pozisyonunu gözden geçirip, haddini bilmesi ve milletin önüne çıkıp adam gibi özür dilemesi gerekmektedir. HDP’ye ve şımarık, arsız şürekâsına sesleniyoruz! Mertçe özür dilemeden olmaz! Siz bu asil, vakur ve kadim milletin öfkesini inanınki bilmiyorsunuz! Siz bizi hiç tanımamışsınız!
 
Şehitlerimizin ve yok yere öldürülen 34 vatandaşımızın hesabını vereceksiniz! Siz bizim hatır ve sabrımızı zafiyet zannettiniz! Siz 78 milyonu istismar ettiniz! Haddinizi bilecek, kuru kabadayılığı bırakıp mertçe özür ve af dileyeceksiniz!
 
SİYASİ PARTİLERİMİZ AKLISELİM DAVRANMALIDIR
Yapılması gereken şey; sağduyuyu elden bırakmadan kardeş olduğumuzu, akrabalık ve soydaşlık hukukumuzun koparılamaz bağlara dayandığını, bir arada yaşamaktan başka şansımızın olmadığını, barışa yaklaştığımız bu süreci kendi elimizle heba etmemiz gerektiğinin idrak edilmesi ve alenen bilinmesidir.
 
Yeniden büyük, güçlü, saygın, çağdaş ve demokratik Türkiye’ye giden yolda önümüze çıkan bütün engelleri millet olarak aşacağımızdan zerre kadar şüphemiz olmamalıdır. Bu nedenle DES ailesi ve 23 sivil toplum kuruluşu olarak bir kez daha milletimizi sağduyuya davet ediyor, siyasi partilerimizi itidal ve aklıselime çağırıyoruz. Siyasi parti liderliği ve yöneticiliği böyle zamanlarda belli olur ve akıl böyle zamanlarda lazım olur.
Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER