ÖNERİLERİMİZ ÖNEMSENMEZ İSE BEDELİ AĞIR OLUR !

EĞİTİM BİR SEN'DEN AÇIKLAMA

ÖNERİLERİMİZ ÖNEMSENMEZ İSE BEDELİ AĞIR OLUR !

Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı, kariyer basamaklarında yükselme, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği, eğitim kurumları yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliği, norm kadro yönetmeliği, görevde yükseleme ve unvan değişikliği yönetmeliği gibi personelin atama, yer değiştirme ve görevde yükselmelerine ilişkin mevzuatın yasal değişikliklerle uyumlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bingöl Şube Yönetim Kurulumuz, işyeri temsilcileri ve okul yöneticileriyle Saklıkent Restaurant’ta biraraya gelen Çakırcı, önemli açıklamalarda bulundu. Atama, yer değiştirme ve görevde yükselmeye ilişkin mevzuatın yasal değişikliklerle uyumlu hale getirilmesi gerektiğini belirten Çakırcı, “Bu değişikliklerde başta norm kadro uygulamasında yaşanan çarpıklıklar olmak üzere, öğretmenlerin; isteğe ve özür durumuna bağlı yer değişikliği, yönetici atamaları, şube müdürlüğü sınavı ile görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları ile ilgili düzenlemeler hemen yapılmalıdır. Kısa sürede de gerekli sınav süreçleri başlatılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları artık önünü görmek istiyor. Bakanlık bunu da böyle bilmelidir. Bakanlık, değişiklikleri yetkili sendika ile birlikte yapmalıdır. Aksi takdirde daha çok yol kazası yaşatacaklar. Önerilerimiz önemsenmeyince bedeli ağır oluyor” dedi.

Sürekli alanda olduklarını kaydeden Çakırcı, “Bir öğretmenin, bir memurun, bir hizmetlinin ne yaşadığını, ne istediğini çok iyi biliyoruz. Burada yaşadıklarınızı, ilettiklerinizi, beklentilerinizi talebe dönüştürüyor, Bakanlığa iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

4+4+4’ün Projesi, Mimarisi Çok İyi Ancak İşçiliği İçin Aynı Şeyi Söyleyemeyiz

18. Milli Eğitim Şurası’nda, sundukları kademeli eğitim sistemi önerisinin kabul edildiğini hatırlatan Çakırcı, “Bu teklifin üzerine bina edildiği pedagojik argüman çok güçlü, ancak ne yazık ki, Bakanlık öyle bir işçilikle bunu hayata geçirdi ki, herkes bir anda bu sistemi eleştirmeye başladı. Bu sistem dayatmacı, ideolojik zemin üzerine kurulu 28 Şubat artığı bir ekibin imam hatiplileri toplum dışı bırakmak için kurguladığı kesintisiz eğitimden, milletin istediği okulda istediği gibi okuyabileceği bir sisteme geçişin hikayesidir. Sınıf öğretmenliğinde meydana gelen fazlalık kolaylıkla eritilebileceği halde, Bakanlık tüm uyarılarımıza rağmen yanlış yolu seçmiştir. 4+4+4, gelişmiş ülkeler için ideal bir sistem ancak ülkemizde ideal sistemlerin ideal uygulayıcılarla hayata geçebileceği gerçeğine şahit olduk. Yani mimarisi çok iyi ancak işçiliği için aynı şeyi söyleyemeyiz” değerlendirmesinde bulundu.

 

Başörtüsü, Eğitim-Bir-Sen’in Kuruluşundan Beri En Önemli Gündem Maddesidir

Başörtüsü meselesinin sendikamızın kuruluş felsefesini şekillendiren konulardan biri olduğunu kaydeden Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin dindarları, demokratları, insan hakları savunucuları bu yasağın utanılacak bir yasak olduğunu haykırmalılar. Bu konuda iktidar partisinin de artık bir adım atmasının zamanı geldi de geçiyor. Artık bu konuda hiçbirimizin sabrı kalmadı. ‘Kamusal alan koca bir yalan’ diye yıllardır haykırıyoruz. Üniversitelerde sona eren bu yasağın artık kamu kurum ve kuruluşlarında bir daha geri gelmemek üzere kaldırılması gerekiyor.”

 

Sendikamızın Caydırıcı Gücüyle Darbe Planları Maya Tutmadı

Türkiye’nin, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in gücüne ihtiyaç duyduğunu dile getiren Ramazan Çakırcı, “Memur-Sen gibi bir caydırıcı güç olmamış olsaydı, bugün hem 28 Şubat hem de 27 Nisan’ın mayası tutardı. Ancak siz değerli davanın öncülerinin dik duruşu bu tezgahı boşa çıkardı. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, çok işler başardı ve başarmaya devam ediyor. Bu ülkenin bu güce, bu örgüte, bu teşkilata ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

 

Kava: Sorumluluğumuzun Bilincinde, Hedeflerimizin Peşindeyiz

Bingöl Şube Başkanımız Yunus Kava, eğitim çalışanlarının gündeme getirmedikleri hiçbir sorununun kalmadığını belirterek, “Çözüm için her türlü girişimlerimiz devam ediyor ve edecektir. Şunun kesinlikle bilinmesini istiyoruz. Şu ana kadar eğitim çalışanlarının her sorununun çözümünde bizim katkımız ve imzamız vardır. 28 Şubat mağdurlarının göreve dönmeleri, sözleşmelilerin kadroya alınması gibi pek çok kazanım sadece bizim çabalarımızla elde edilmiştir” dedi.

Bütün kurumların ziyaret edileceğini söyleyen Kava, gitmedik işyeri, elini sıkmadıkları eğitim çalışanının kalmayacağını vurgulayarak, “Şube olarak sorumluluğumuzun bilincinde, hedeflerimizin peşindeyiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından üyelerimizin sorularını yanıtlayan Ramazan Çakırcı, daha sonra Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Belediye Başkanı Serdar Atalay’ı ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER