Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde yetkili sendika belli oldu

Sendikaların 15 Mayıs Yetki Belirleme Mutabakat İmza çalışmalarının ardından kurumlarda üye sayısı diğer sendikalara göre fazla olan sendika yetkili sendika oluyor.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde yetkili sendika belli oldu

Türk Eğitim Sen Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde yetkili sendika oldu.

Sendikaların 15 Mayıs Yetki Belirleme Mutabakat İmza çalışmalarının ardından kurumlarda üye sayısı diğer sendikalara göre fazla olan sendika yetkili sendika oluyor. ODTÜ'de toplam sendikalı öğretim görevlisi sayısı 1319 olarak kayıtlara geçerken, yetkiyi alan Türk Eğitim Sen 590 üyeyle 18 yıl sonra üniversitede yetkili oldu. Eğitim Sen'in ise 582 üyeyle yetkiyi kaybettiği görülüyor. Aldığımız duyumlara göre bu durum karşısında Eğitim -Sen Üniversitede yarın basın açıklaması yapacak.

Yetkiyi alan Ankara 1 Nolu Şube'nin Başkanı İbrahim Çömez sosyal medya hesabından yaptığı açıklmada şöyle dedi:

"Arkadaşlar ODTÜ de 18 yıllık mücadelemizin sonunda Türk Eğitim Sen olarak yetkiyi almayı başardık. Oncelikle bizi uye olarak tercih eden uyelerimize, temsilcilerimize, kadin komisyonu üyelerimize,temsilcilerimize,şubemiz yönetim,denetim,disiplin kurullarına ve bize her türlü katkıyı sunan sayın Genel baskanim Talip GEYLAN ve genel merkez yöneticilerimize bu süreçte verdikleri destekten dolayı canı gönülden teşekkür ederim. TÜRK EĞİTİM SEN ailesi olarak ODTÜ yetkimiz kutlu olsun. Bu arada bugünkü yetki toplantımızda hak ve adaleti savunan sayın Ayhan Okuyucu ve Ümit Şeref Yarıcı beye teşekkurlerimi sunarken bundan sonraki çalışmalarımızda kamu çalışanları adına yapılacak her çalışmada desteklerini yine bekliyoruz. Ve ortak yürüdüğümüz yolda bizde kendilerinin bundan sonraki süreçte önerilerine her zaman açık olup desteğimizi sunacagimizi belirtmek isterim."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER