PARÇALANAN AİLELERE BİR DARBE DE MEB'DEN

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir, "MEB kendi eliyle kendi öğrencisini devamsızlık yapmaya yönlendirmektedir. MEB'in çok acil eski duruma dönmesi, nakillerin eskisi gibi haftalık olarak yapılması gerekmektedir" dedi.

PARÇALANAN AİLELERE BİR DARBE DE MEB'DEN
Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir, parçalanan ailelere MEB'in yaptığı değişiklik ile katkı yaptığı söyledi. 
Kandemir yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: 
Temmuz ayında Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan yönetmelik değişikliği ile liseler arası öğrenci nakilleri haftada bir yerine ayda bir yapılmaya başlanmıştır.
Şöyle ki;
07.09.2013 Tarihli ve28758 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme" başlıklı 38. maddesinde; "(4) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) a) Nakil ve geçiş başvurusu, her ayın ilk iş gününden son işgününe kadar veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile yapılır. Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması halinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilir. Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilir.
b) Ortaöğretime geçiş sistemine bağlı olarak yapılan yerleştirmeye esas nakil işlemleri, puan üstünlüğü ve okulların açık kontenjanlarına göre kılavuz hükümleri doğrultusunda Bakanlıkça yürütülür.
c) Hazırlık/dokuzuncu sınıflardaki olağan nakil işlemleri, yerleştirmeye esas nakil işlemlerinin tamamlanmasından sonra yapılır." hükümlerinde nakillerin ayrıntıları bulunmaktadır.
Örneğin çocukları lisede okuyan bir aile iş ya da başka bir nedenle il ya da ilçe değiştirmek durumunda kaldığında aile hep birlikte evlerini taşımaktadır. Ailesi yer değiştiren öğrenci yurtta kalmadığından rezil olmakta, nakil için bir ay beklemek zorunda kalmaktadır. Bu öğrenci nerede ikamet edecek ne yiyip, ne içecektir. Bu öğrenci ister istemez devamsızlık yapmakta, okul ve derslerden soğumakta ve sınıfta kalmaktadır. 
 
Burada en önemli sorun parçalanan ailelerde yaşanmaktadır. Ayrılan eşlerin çocukları tamamen ortada kalmaktadır. Anne bir ile Baba bir ile gitmekte öğrenci ise naklini Annesinin ya da Babasının gittiği ile hemen naklini aldıramadığından ister istemez devamsızlık yapmakta ve sınıfta kalmaktadır. 
 
Liseler arası öğrenci nakillerinin eskisi gibi haftada bir değil de, ayda bir yapılmasına neden ihtiyaç duyulmuştur anlaşılamamaktadır. MEB kendi eliyle kendi öğrencisini devamsızlık yapmaya yönlendirmektedir.  MEB'in çok acil eski duruma dönmesi, nakillerin eskisi gibi haftalık olarak yapılması gerekmektedir.
 
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER