Proje okullarına öğretmen atama takvimi açıklanmalıdır

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılı yaz dönemi il içi ve iller arası yer değiştirme duyuruları ve atama takvimleri yayımlanmıştı...

Proje okullarına öğretmen atama takvimi açıklanmalıdır

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılı yaz dönemi il içi ve iller arası yer değiştirme duyuruları ve atama takvimleri yayımlanmıştı. Takvim doğrultusunda il içi yer değiştirmelere ilişkin tercih ve başvurular bakanlıkça alındı. Öğrencilerin sınavla gireceği okullar (Nitelikli Okullar) proje okulları kapsamına alınacağından, il içi yer değiştirme duyurusunda bu okullara yer verilmedi. Bugüne kadar da proje okullarına öğretmen atanması ile ilgili herhangi bir duyuru ve atama takvimi yayımlanmadı.

Türk Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada; "Yurt genelinde proje okullarına atanma konusunda öğretmenlerimizden sendikamıza sürekli talepler gelmekte olup bu taleplerin Milli Eğitim Bakanlığı’nca karşılanması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi. 

Açıklamanın devamında "Bilindiği üzere, proje okullarına öğretmen atama yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı’na aittir. Bakanlık bu yetkiyi kendisi kullanabileceği gibi valiliklere de devredebilecektir. İl içi ve iller arası atamaların başladığı bu günlerde bakanlıkça proje okullarına öğretmen atama takviminin de açıklanması gerekmektedir.  Bu okullarda görev yapmak isteyenler proje okullarına atanmak için gereken genel ve özel şartlar ile atama takviminin yayımlanmasını beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nca proje okullarına atama yapılıp yapılmayacağı, atamaların kim tarafından yapılacağı, atamaya ilişkin genel ve özel şartların neler olacağı ve atama takvimini içeren genel bir duyurunun en kısa yayımlanmasını beklemekteyiz." denildi.

Türk Eğitim Sen tarafından konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuru yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER