PTT ÇALIŞANLARI SAHTE PARADAN MAĞDUR OLUYOR !

Türk Haber-Sen Bursa Şubesi yaptığı açıklamada

PTT ÇALIŞANLARI SAHTE PARADAN MAĞDUR OLUYOR !

Yalova Ptt Başmüdürlüğü bağlı Ptt işyerlerinde çalışanlar son günlerde sahte para nedeniyle sıklıkla mağdur olmaktadır. Özellikle son hafta içinde Yalova Emniyetince yasal işlem başlatılan 5-6 olay meydana gelmiştir. Bilindiği gibi PTT işyerlerinde fatura tahsilatlarından, banka ödemelerine, havale ve posta çeki ile diğer para transferleri işlemleri personel yetersizliğine rağmen artmıştır. Bu durumu fırsat bilen kötü niyetli bazı kişilerin sahte paraları gişe çalışanlarına işlem sırasında verdiği ve gişelerde pahalı olduğu gerekçesiyle temin edilmeyen para sayma-ayırma makinesi olmadığı için memurlar tarafından gerçeğinden el yordamıyla ayırt edilmeye çalışılan sahte paralar, mesai bitiminde memurların elinde kalmaktadır. Ptt genel müdürlüğü bu sahte paraları çalışanların maaşından zimmet yoluyla tahsil edilmektedir.

Ptt Genel Müdürlüğü, gişe işlemlerinde kullanılmak üzere, sahte para ayırma makinesi yahut diğer ihtiyaçları karşılamak yerine 3 yıl için 1. futbol ligine sponsor olarak 45 milyon lira ödemeyi taahhüt etmiştir. Yani kurumun eksikliklerinin bedelini çalışanlara ödettiren genel müdürlük, kurumun hedef kitlesi ve gördüğü hizmetle le uzaktan yakından ilgisi olmayan futbol ligine ismini verip sponsor olarak, 45 milyon lirayı kurumun altyapı ihtiyaçları ve giderleri için harcamayıp heba etmektedir. Diğer bir ifade ile PTT Genel Müdürlüğü “Hamam suyuyla misafir ağırlamaktadır”

Türk Haber- Sen Bursa Şubesi olarak Siz basın mensupları aracılığı ile PTT Genel Müdürlüğü yetkililerine sormak istiyoruz “ kurumun ihtiyaçları, personel eksiklikleri, sahte paraların bedellerinin memurlardan alınması gibi pek çok maddi sorun ortada iken, çalışanlar ve kurumdan esirgenen 45 milyonluk dev bir bütçenin 1. lige isim verme ve sponsorluk için ayrılmasının amacı nedir? 1.ligin hedef kitlesi, tüketim-reklam ve ilgili süreç analizleri yapılmadan sokağa atılan bu paranın kurum ihtiyaçları için harcanması gerekmez miydi?

Görünen o dur ki PTT çalışanları ileri demokrasiye ulaşmak için maaşlarına %2-3 zamlara talim ederken kurumu yöneten birileri kaynak tahsisi problemlerini gene çalışanların boynuna yüklemekte, ve sponsorluk bütçesini çalışanların boynuna yıkmaktadır…

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
kaan avşar
kaan avşar - 11 yıl Önce

bir an önce özelleştirilmeli

SIRADAKİ HABER