ROTASYONU DESTEKLİYORUZ

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Sungurlu İlçe Başkanı İbrahim Bıçak, önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan yönetmelikle öğretmenlere uygulanacak rotasyon hakkında açıklama yaptı.

ROTASYONU DESTEKLİYORUZ

Sendika olarak ilkesel anlamda rotasyonu desteklediklerini söyleyen Bıçak: “Sağlıklı sonuçlar alabilmek için rotasyon yetkisinin valiliklere değil, valiliklerce oluşturulacak ve içerisinde sendika yetkililerinin de bulunduğu bir komisyona verilmesi gerekir.” dedi.

Eğitim camiasının en sıkıntılı konularından birisinin yer değişikliği olduğu kaydeden Bıçak açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Eğitimciler, özellikle geçtiğimiz iki yıl boyunca zaten yoğun bir yer değişikliği ve sirkülasyon yaşadı. İlkesel anlamda desteklediğimiz birçok yönetmelik, uygulama aşamasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle mağduriyetler üretti. Öğretmenlerimizi ve eğitim paydaşlarını mağdur etmemek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok dikkatli ve şeffaf davranması gerekiyor.

Aynı okulda uzun yıllar görev yapan öğretmenlerin sistemli olarak başka okullara geçmesi eğitime dinamizm katacaktır ve negatif entropi oluşturacaktır. Ancak bu kararı alırken ve uygularken haksızlıklara ve mağduriyetlere izin vermeyecek şekilde ve adil, eşitlikçi kriterlerle yol almak gerekiyor. Rotasyon bir ceza aracı olarak uygulanmamalı ve kesinlikle ilçe içerisinde olmalıdır. Öğretmenin sosyal çevresini, evini değiştirmeden yani eğitim camiasının vicdanında kabul edilebilir ve nesnel kurallarla donatılmış bir rotasyon yapılmalıdır. Doğru bir rotasyon politikasının eğitime faydası olur.

Rotasyon sadece öğretmenleri değil onların eşlerini, çocuklarını yani ailelerini de etkileyecektir. Aile huzurunu bozan, öğretmenlerimizi mutsuz eden hiçbir uygulama ülkemizin ve milletimizin faydasına olmaz. Eğitim politika ve uygulamaları ortak akıl içerisinde geliştirilmeli ve uygulanmalıdır. Sağlıklı sonuçlar alabilmek için rotasyon yetkisinin valiliklere değil, valiliklerce oluşturulacak ve içerisinde sendika yetkililerinin de bulunduğu bir komisyona verilmesi gerekir. Eğitim öğretimde bir aksamaya meydan vermemesi ve belirsizliğin ortadan kalkması açısından Haziran ayı içerisinde tamamlanmalıdır. Aksi takdirde kaş yapalım derken göz çıkartmış oluruz.

‘Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ konusunda sendikamızın dile getirdiği uyarı ve talepleri dikkate alan  Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’ya teşekkür ediyor, eğitim sistemimizin ve eğitimin paydaşlarının menfaatine dönük tavsiyelerimizin bundan sonra da dikkate alınacağını umuyoruz.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER