SAMSUN TÜRK EĞİTİM- SEN ANDIMIZIN KALDIRILMASI PROTESTOSU

SAMSUN'da Türk Eğitim-Sen üyeleri, okullarda 'Andımızın kaldırılmasını protesto etti.

SAMSUN TÜRK EĞİTİM- SEN ANDIMIZIN KALDIRILMASI PROTESTOSU

SAMSUN'da Türk Eğitim-Sen üyeleri, okullarda 'Andımız'ın kaldırılmasını protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, 'Andımız'ın kaldırılmasının, terör örgütünün bir dayatması olduğunu ileri sürdü. 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi' kapsamında ilkokullarda 'Andımız'ın kaldırılmasına tepki gösteren Türk Eğitim-Sen üyeleri, bugün İstiklal Caddesi'ndeki 23 Nisan Ortaokulu önünde toplandı. ,

Yaklaşık 100 kişilik grup yolu trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı. Ellerinde 'Ne mutlu Türküm diyene' ve 'Türküm doğruyum çalışkanım' yazılı pankartlar taşıyan grup adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, Demokratikleşme Paketi'nin bölücü terör örgütünün dayatması olduğunu öne sürerek, şöyle devam etti:
 
"Türk coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz Türklük yok edilmek istenilmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan öğrenci andı kaldırılmakta, 'Ne mutlu Türküm diyene' diyenler susturulmaktadır. 'Türküm' ile başlayan 'doğruyum'la devam bir andın kaldırılması, ancak Türk olmayan ve doğru olmayan insanları memnun etmek için atılmış bir adım olacaktır."
 
 Demokratikleşme Paketi'ni 'şüpheli paket' olarak tanımlayan Kuruoğlu, siyasi partilere üye olma yasağının kaldırılmasıyla bölücü başının da bir partiye üye olabileceğini ve hatta eş başkan olabileceğini söyledi.
 
Basın açıklamasının ardından hep bir ağızdan andımızı okuyan grup, daha sonra olaysız dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER