SAYIN BAKAN, SİZE BU AÇIKLAMA YAKIŞMADI

SAYIN BAKAN, SİZE BU AÇIKLAMA YAKIŞMADI

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI, yönetici değerlendirme konusunda şunları söylemiş,” Bir defa öğretmenlik mesleğinin ruhuna aykırı. Öğretmenlik asıl mesleğimizdir, idarecilik ek görevdir.

İl müdürlerinin değerlendirmelerine ilişkin sendikal kayırma gibi şikayetler var. Bunları araştırıyoruz.

Belli sendikaların 75 ve üzerinde puan aldığı gibi kamuoyunda tartışmalar var. O sendika, öğretmen camiasındaki en büyük sendika. Zaten genel küme içinde çoğunlukta olan sendika. Dolayısıyla onun üyeleri öne çıkmış olabilir. Buna rağmen herhangi şekilde sendikal rekabet, kişisel husumet nedeniyle veya başka gerekçeyle haksızlığa uğradığını düşünenler varsa onların müracaatlarını alıyoruz. Farklı sendikalardan bize başvurular da var. Onları da inceliyoruz" bilgisini paylaştı.”

Şu cümleler nasıl kabul edilebilir? “Belli sendikaların 75 ve üzerinde puan aldığı gibi kamuoyunda tartışmalar var. O sendika, öğretmen camiasındaki en büyük sendika. Zaten genel küme içinde çoğunlukta olan sendika. Dolayısıyla onun üyeleri öne çıkmış olabilir.”

Bir Bakan olarak bu cümleleri söyleyebilmek için önce sendikaların üye sayısını bilmek gerekir.Sayın Bakan, “o sendika öğretmen camiasındaki en büyük sendika.” diyerek, iddiaların doğru olmadığını, yöneticilerin çoğunluğunun o sendikadan olmasının normal olduğunu ima etmekte  ve arkasından da, “Buna rağmen herhangi şekilde sendikal rekabet, kişisel husumet nedeniyle veya başka gerekçeyle haksızlığa uğradığını düşünenler varsa onların müracaatlarını alıyoruz. Farklı sendikalardan bize başvurular da var. Onları da inceliyoruz.” diyerek kendi kendisine ters düşmektedir.

Sayın Bakan bu açıklamalarınızın dayanağı nedir?Hangi sendikanın kaç üyesi var, hangi sendikanın kaç üyesinin yönetici olduğunu biliyormusunuz, yoksa birileri size yanlış bilgiler vererek aldatıyor mu? Bakın biz size doğru sayıları verelim.” Sendikalaşma oranı bakımından Türk Eğitim-Sen yüzde 22, Eğitim-Sen yüzde 12, Eğitim-iş yüzde 4, Aktif Eğitim-Sen yüzde 2, Eğitim Bir-Sen yüzde 26. Şu anda kamuda idarecilik yapanların oranlarını söyleyeyim. Türk Eğitim-Sen yüzde 9, Eğitim-Sen yüzde 4, Eğitim-İş yüzde 1, Aktif Eğitim-Sen yüzde 1, Eğitim Bir Sen yüzde 81.”

Sendikalaşma ve yönetici oranları bu şekildedir. Sayın Bakan, önce bu rakamları inceleyin ve ondan sonra yaptığınız açıklamanın ne anlama geldiğini şöyle bir düşünün. Bugüne kadar yapılanlara ülke genelinde isyan ettik, her türlü eylemi yaptık. Eylemlerimizin son bulduğunu düşünenler yanılacaktır. Sayın Bakan, şuan, yöneticiliğe ilk atama ile ilgili başvurular bitti, önümüzdeki günlerde, başvuru yapanlar, mülakata tabi tutularak müdürlük görevlendirmeleri yapılacak. Bu mülakatları çok yakından takip edeceğiz, bakalım, müdür değerlendirmelerinde yapılan haksızlık, bu mülakatlarda da yapılacak mı?

Türk Eğitim Sen olarak, yaptığımız eylemler, Milli Eğitim Bakanlığına, Hükümete bir zevk veriyorsa, bu eylemleri devam ettirerek, aldıkları zevki daha da artıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu eylemlerimizden ne anladıklarını, ilk yönetici görevlendirmelerinde göreceğiz. Sayın Bakan, bu mülakat komisyonlarında yine aynı tetikçiler görevlendirilirse, sonucun değişmeyeceği açıktır. Bu tetikçilerin, kelle koparma konusunda, en az İŞİD kadar zalim olduğunu, bu ülkede görmeyen, duymayan kalmadı. Ya, bu mülakat komisyonlarında, her sendikadan üye yazılarak, samimiyetinizi gösterecek, ya da, aynı tetikçilerin komisyonda görev almasına göz yumarak, aynı filmi hep birlikte bir kere daha seyredilmesini sağlayacaksınız.

Yukardaki açıklama, Sayın Nabi AVCI’ya hiç yakışmamıştır. Ümit ediyoruz ki, yaşananlardan bir ders çıkarılır ve hak haklıya teslim edilir. Bunu sağlayacak olan, Sayın Nabi AVCI’nın samimi yaklaşımları ve muhataplarına kulak vermesi olacaktır. Haksızlıklara göz yumacağımızı kimse aklına dahi getirmemelidir. İnşallah, hata yapılmaz ve daha büyük gerginlikler yaşamak zorunda kalmayız. Bundan sonra yaşanacak olan, tüm olumsuzlukların sorumluluğu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Hükümete ait olacaktır.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER