SENDİKA ÜYESİ 17 İŞÇİ İŞBAŞI YAPTI ...

SENDİKA ÜYESİ 17 İŞÇİ İŞBAŞI YAPTI ...

Bursa’da kendilerinin hastanenin asıl işçisi oldukları yönündeki mahkeme kararına rağmen taşeron ihalesi yapılmasını protesto eden Dev Sağlık-İş üyesi 17 emekçi bugün gerçekleşen taşeron zulmüne karşı yürüyüşün ardından üniversite yönetimi ile yapılan görüşmeler sonrası işe geri döndü

Bursa Uludağ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yıllardır taşeron şirketler aracılığıyla çalıştırılan sağlık işçilerinin muvazzalı(hileli) çalıştırıldığı ve hastanenin asıl işçisi sayılması gerektiği yönündeki mahkeme kararlarını iki yıldır uygulanmamasına tepki gösteren Dev Sağlık-İşüyesi işçiler 29 Kasım günü gerçekleştirilen taşeron ihalesini protesto etmişti. Yüzlerce işçi ihalenin yapıldığı Rektörlük binasına girerek ihalenin gerçekleşmesi durumunda suç işleneceğini ilan etmişti.

Bu eylemin ardından hastane yönetimi İş Kanunu’nun 25/2’inci maddesini dayanak göstererek Dev Sağlık-İş üyesi 17 işçiyi “tazminatsız” olarak işten atmıştı.

Sendikamız işten atılmaların ardından ilk mesai günüyle birlikte direnişe geçme kararı aldı, işten atılmaları bugün düzenledikleri eylemle protesto ederek mesai arkadaşları işe geri dönene kadar üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını duyurdu. Genel Başkanımız Arzu Çerkezoğlu, Konfederasyonumuz DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri Ergun Tavşanoğlu, İsmail Yurtseven, Birleşik Metal-İş Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, Bursa Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala’nın da katılımıyla bugün kampüste bir eylem gerçekleşti. Eylemin ardından kurum temsilcileri üniversite yönetimiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Taşeron çalıştırma nedeniyle birçok hakkı gasp edilen ve emeği değersizleştirilen taşeron işçilerin sorunlarına kulak verilmesini, mahkeme kararlarının uygulanmamasına tepki gösteren emekçilerin işten atılmasına dair kararın gözden geçirilmesini istedi.

Yapılan görüşmeler ve hastanede gerçekleşen üye toplantısının ardından üniversite yönetimi ve sendikamızın üyeleri ile yöneticileri birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek yaşanan sorunları aşma noktasında hem fikir olduklarını belirtti. Basın toplantısında işçiler yaptıkları eylemin hastane yönetiminde yer alan kişileri ve emekçisi oldukları UludağÜniversitesi’ni değil onları geleceksizliğe ve güvencesizliğe mahkum eden taşeron sistem olduğunu belirtti. Yapılan konuşmaların ardından iki kurum tarafından basına yapılan ortak açıklamayı DİSK Genel Başkanı Erol Ekici okudu.

Bu açıklamayla 7 Aralık günü işten atılan 17 işçinin yeniden işbaşı yapacağı kamuoyuyla paylaşıldı.

Güne eylemle başladılar

İşten çıkartma kararının duyulmasının ardından bugün temizlik personelinin mesai başlangıç saati 07.00’de işçiler hastane bahçesinde bir araya gelmeye başladı.

Yağmura rağmen hastane bahçesinde toplanmaya devam eden işçiler saat 12.00’da Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri Ergun Tavşanoğlu, İsmail Yurtseven, Birleşik Metal-İş Bursa Şube Başkanı Ayhan Ekinci, Bursa Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala’nın da katılımıyla bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında taşeron sisteminin zulüm olduğu ifade edilerek "Zulme karşı direnmek haktır" denildi.

Basın açıklamasına Sosyal-İş, "Taşeronu her yerde yeneceğiz" yaszılı bir pankartla katılırken, SES Bursa Şubesi üyeleri de "Baskılar, sürgünler, soruşturmalar bizi yıldıramaz" yazılı pankartla katıldı. Basın açıklaması, işten çıkarılanların geri alınması talebiyle sonlandı.

Basın açıklaması öncesinde Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici birer konuşma yaptı.
 

Dev Sağlık-İş, Sendika.Org





Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER