SENDİKALAR 4+4+4'E KARŞI EYLEM İÇİN MEYDANA İNİYOR !

Sendikalar, 15 Eylül'de 4+4+4'e Karşı Alanlarda

SENDİKALAR 4+4+4'E KARŞI EYLEM İÇİN MEYDANA İNİYOR !

KESK, DİSK, TTB ve TMMOB 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek için Eğitim Sen'in 15 Eylül'de düzenleyeceği mitinge destek vereceklerini duyurdu ve katılım çağrısında bulundu.

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) 4+4+4 kademeli eğitim sistemine karşı Eğitim Sen'in 15 Eylül'de düzenleyeceği mitinge destek vererek katılım çağrısında bulundu.
 
Dün bir basın toplantısı düzenleyen dört kurum yeni sisteme itirazlarını bir kez daha dile getirdi.
KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul dört örgüt adına okuduğu açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın "dindar nesil yetiştirmek istiyoruz" sözlerini hatırlattı ve bu sistemi AKP'nin yeni nesil oluşturma projesi olarak değerlendirdi.
 
"Başta eğitim sisteminin ticarileştirilmesi ve eğitimin dinselleştirilmesine ilişkin süreçlerin de en büyük adımları olarak bugün karşımızdadır. Bir yanı ile kamusal eğitimin tamamen tasfiye edilmesiyle eğitimin her kademesinin paralı hale getirilmesine neden olacak bu sistem, sermayenin bugünkü ihtiyaçları doğrultusunda çocuk emeği üzerindeki sömürüyü de kesintisiz hale getirmekte, daha küçük yaşlardan ucuz işgücüne taze kanlar katmayı hedeflemektedir.
 
"Diğer yandan ise 12 Eylül faşist darbesinin ürünü olan zorunlu din derslerini 'seçmeli ders' kılıfı ile dayatarak ve eğitimin her kademesini imam hatipleştirerek, bu sömürüye karşı sessiz kalacak 'dindar nesle' giden yolu da kolaylaştırmayı amaçlamaktadır."
 
Tombul konuşmasında Eğitim Sen'in yurdun dört bir yanından yürüyüş kollarıyla başlatacağı ve 15 Eylül'de kitlesel bir mitinge dönüşecek eyleme destek verdiklerini bildirdi.
 
"4+4+4 sisteminin gerici ve piyasacı dayatmalarına karşı kamusal, bilimsel, laik ve demokratik eğitim mücadelesinde sesimizi birlikte yükseltmeye davet ediyoruz."
 
Mülkiyeliler Birliği'ndeki toplantıya DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Metin Ebetürk, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Merkez Konsey Genel Sekreteri Bayazıt İlhan da katıldı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, ÖDP PM Üyesi Haydar İlker, BDP Ankara İl Eşbaşkanı Ahmet Aday, Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut ile KESK ve DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri de destek verenler arasındaydı. 
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER