Sorularla 2019 Yarıyıl Tatili Öğretmen Özür Grubu Atamaları

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, sosyal medya hesabından öğretmenlerin yer değiştirme sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Sorularla 2019 Yarıyıl Tatili Öğretmen Özür Grubu Atamaları

Yanlış yer değiştirme sistemi nedeniyle yer değiştirmelerin her geçen gün imkansız hale geldiğini belirten ÖĞRETİCİ özür grubu, il içi ve il dışı atamalar ile sözleşmeli öğretmenliğin ilacının yer değiştirme sisteminin değişmesi olarak ifade etti. 

2019 yarıyıl tatili kadrolu öğretmenlerin özür grubu ve yer değiştirme işlemleri başladı. Kontenjanlar her zamanki gibi sürpriz olmadı, yine yeterince kontenjan yok. Özellikle il içi mağduriyet yaşayan ve yıllardır aynı ilde yüzlerce km yi bulan uzaklıklarda çalışan öğretmenlerimiz yine yer değiştiremeyecek.

MEB’ de yer değiştirmeler artık tıkanmış durumda. Her yer değiştirme bir önceki dönemden daha da zorlu olmaktadır. Bunun nedeni ise atama ve yer değiştirme sistemimizin adil ve öngörülebilir olmamasıdır. 

MEB bu sorunu gerçekten çözmek istiyorsa bizlerinde çözüm önerisi olarak detaylı raporlar halinde ilettiğimiz gibi teşviği de içeren adil ve öngörülebilir yer değiştirme sistemini uygulamaya geçirmelidir. 

Teşviği de içeren adil ve öngörülebilir bir yer değiştirme sistemi ile öğretmenlerimiz hangi il-ilçede kaç yıl görev yapacağını bilecek; hangi il-ilçeye kaç yıl sonra gidebileceğini bilecek ve gidene kadar da teşvikten yararlanacaktır. 

Bu yer değiştirme sistemi ile sözleşmeli öğretmenliğe de gerek kalmayacak öğretmenlerimiz istekli ve daha verimli şekilde çalışma güçlüğü çekilen bölgelerde çalışacaktır.

Aksi halde sözleşmeli öğretmenlik devam edecek, özrü olan kadrolu öğretmenlerimiz özrünün bulunduğu ile gelse bile farklı ilçelerde ve uzaklarda çalışmak zorunda kalacak, özrü olmayan öğretmenlerimiz yıllarca tayin istese bile yer değiştiremeyecektir.  

MEB bu önemli sorunun üzerine eğilmeli ve 2019 yer değiştirmelerine yetişecek şekilde gerekli çalışmaları yapmalıdır. 

ANADOLU EĞİTİM SENDİKASI

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2019, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER