Sözleşmeli Öğretmenlik Uygulaması Son Bulmalı

Milli Eğitim Bakanlığının sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına haklı olarak tepkiler büyük. Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici de sözleşmeli öğretmenliğin yanlışlarına değindi ve meb’ in öğretmenliği kadrolu sürdürmesini talep etti.

Sözleşmeli Öğretmenlik Uygulaması Son Bulmalı

Milli Eğitim Bakanlığı 23 Ekim 2018 itibarıyla 2023 Eğitim Vizyonu belgesini yayımlayacak. Eğitimin 3 yıllık yol haritası çizilecek. Özellikle sözleşmeli öğretmenlik uygulaması ile ilgili olarak mutlaka bir açıklama, açıklamanın da ötesinde atılım bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un öğretmenlere ne kadar değer verdiğini de gösterecek olan ve sözleşmeli öğretmenliği kaldıracak olan bir açıklama ve düzenleme mutlaka bekleniyor ve olması da şart. 

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici sosyal medyada bu konuya değinerek neden sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması gerektiğini bir kez daha meb vizyon belgesi öncesi vurguladı.

117 bin öğretmen açığının olduğu; 500 bin öğretmenin atama beklediği ve birçoğu kendi alanında çalışmayan, asgari ücretin altında ücret alan ücretli öğretmenlerin olduğu bir dönemde kadrolu öğretmen alımı şarttır. 

MEB 23 Ekim'de açıklayacağı vizyon belgesinde öğretmen açığının kapatılması için takvim belirlemelidir. Ücretli öğretmenlik uygulaması artık son bulmalıdır.
Sözleşmeli-kadrolu ayrımı ortadan kaldırılmalı ve tüm öğretmenler kadrolu olmalıdır. 

Öğretmenler odasındaki ayrım ile ailelerin ayrılığı artık son bulmalıdır. Çalışma güçlüğü çekilen bölgelere teşvik ve adil bir yer değiştirme sistemi ile bu sorun çözülebilir.

Anadolu Eğitim Sendikası

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER