SURİYE'DE İNSANLIK ÇİĞNENMİŞTİR

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Suriye'de önceki gün yaşanan ve binlerce masum insanın ölümüne neden olan kimyasal saldırıyı kınayarak, bu insanlık dışı saldırının tekrarının yaşanmaması için yetkililere ve Uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.

SURİYE'DE İNSANLIK ÇİĞNENMİŞTİR
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Suriye'de önceki gün yaşanan ve binlerce masum insanın ölümüne neden olan kimyasal saldırıyı kınayarak, bu insanlık dışı saldırının tekrarının yaşanmaması için yetkililere ve Uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.
Genel Başkan İsmail Koncuk basın açıklamasında;
"Adına Arap Baharı denilen, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki ülkelerin sınırlarını yeniden belirlemek üzere bina edilen Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) mimarı olduğu vahşet Suriye'de çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir.
2 yılı aşkın bir süredir en uzun sınır hattına sahip olduğumuz komşumuz Suriye'deki kan, acı ve gözyaşı her geçen gün biraz daha artmaktadır.
Esad yönetimi ve muhalifler arasında yaşanan çatışmalar hız kesmeden devam ederken en büyük acı ve kederi ne yazık ki yine masum Suriye halkı yaşamaktadır.
Bugüne kadar binlerce masum insanın bir hiç uğruna evlerinden ve canlarından olduğu bu iç savaşta, önceki gün yaşanan kimyasal saldırı ise hem Suriye'yi hem de bölgeyi yeni ve dönüşü mümkün olmayan acıların yaşanacağı bir noktaya getirmiştir.
Hedefi ve amacı çok net olan, faturası ise Suriye halkına kesilen bu savaşta kullanılan Kimyasal silah saldırısında şu ana kadar ölü sayısı bin 300'ü aşmış, yaralı sayısı ise 4 bin civarına ulaşmıştır.
Önceki gün ekranlarımızda gördüğümüz ve gözlerimizin önünden gitmeyen o masum çocukların cansız bedenleri yüreklerimizi dağlarken, bu güç ve iktidar kavgasını çıkaranları bir kez daha lanetledik.
2.Dünya savaşında Hiroşima'da, Irak'ta Halep'çe katliamında kullanılan ve acısı hala dindirilemeyen kimyasal saldırıların tekrarının birkaç gün önce Suriye'de yaşanması tüm insanlığı derinden yaralamıştır.
Suriye'de insanlık ve hukuk çiğnenmiştir. Faili her kim olursa olsun sivillere yönelik böylesine vahşice ve barbarca bir saldırının kabul edilmesi mümkün değildir. Nasıl bir savaşın içinde olduklarını bile bilmeyen masum kadın ve çocukların bu şekilde katledilmesine İslam dünyası, Uluslararası İnsan Hakları örgütleri ve kamuoyu sessiz kalmamalıdır.
Suriye'de kullanılan ve binlerce insanın ölümüne neden olan kimyasal silahlar için Birleşmiş Milletler derhal harekete geçmeli ve oluşturulacak olan bir heyet Suriye'de incelemelerde bulunarak eldeki diğer kimyasal silahları da tespit ederek gelecekte yaşanabilecek daha acı olayları şimdiden önlemelidir. Bu hain saldırılar bir an önce son bulmalı ve bu kirli savaş bir önce bitmelidir.
Arap baharı adı altında emperyalist güçlerin hedef ve emellerine ulaşmak için müslümanı müslümana karşı savaştırdığı çok net olarak görülmektedir. Tüm Ortadoğu'yu ve İslam alemini tehdit eden bu gelişmelere artık dur denilmeli ve Müslüman Dünyası kendi ve toprakları üzerinde oynanan oyunun farkına varmalıdır.
Irak'ta, Tunus'ta, Libya'da, Mısır'da ve Suriye'de demokrasi adı altında atılan adımlar tam bir vahşete dönüşmüş bölge halkları kendi içlerinde adeta düşmanlaştırılmıştır. Emperyalistlerin bölgeye bugüne kadar taşıdıkları demokrasinin adı, "kan, vahşet, acı, zulüm ve gözyaşıdır"...
Sadece Ortadoğu'da değil, Dünya üzerinde müslümanların olduğu her yerde zulüm ve işkence iğrenç yüzünü göstermektedir. Doğu Türkistan'da Çin Devletinin Uygur Türklerine uyguladığı insanlık dışı vahşet ve işkenceler, Kerkük'te, Tuzhurmatu'da, Erbil'de, Süleymaniye'de her gün patlayan ve binlerce insanın ölümüne neden olan bombalar bu korkunç saldırıların sadece birkaç tanesidir.
Bu bağlamda, İslam Dünyasının üzerinde oynanan bu oyunun farkına varılmasının altını bir kez daha çiziyor, komşumuz Suriye'de artarak devam eden ve kimyasal silah kullanarak insanlık suçunu aşan bu saldırıyı kınıyor, hayatlarını kaybeden tüm din kardeşlerimize, Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Aileleri, yakınları ve yüreği o masum insanlarla çarpan tüm İslam alemine başsağlığı diliyorum.
İSMAİL KONCUK
TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL BAŞKANI
 
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER