Talip Geylan; Öğretmenlik Meslek Kanunu Açıklaması

Öğretmenlik Meslek Kanunu için önemli açıklamalarda bulunan Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan Bakan Ziya Selçuk’a ve MEB’e çağrıda bulundu.

Talip Geylan; Öğretmenlik Meslek Kanunu Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Öğretmenlik Meslek Kanunu vurgusu yaptı. Genel Başkan Geylan tarafından zaman zaman dile getirilen meslek kanunu için Bakan Ziya Selçuk’a çağrıda bulunuldu.

HERKESİN YAPABİLECEĞİ MESLEK DEĞİLDİR

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı açıklamasında “Öğretmenlik herkesin Ben de yapabilirim diyeceği bir meslek değildir” dedi. Geylan beklentilerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılması olduğunu açıklarken bu konuda MEB’in hızlı bir şekilde adım atması gerektiğini vurguladı.

SAYGINLIK VE STATÜ VURGUSU

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılması ile birlikte öğretmenlik mesleğinin saygınlığının korunacağını açıklarken kanunla birlikte mesleki statünün sağlam bir zemine kavuşacağını belirtti.

MESLEK KANUNU NEDİR?

Meslek Kanunu amacı ilgili mesleği yapacaklar için mesleğin kabulüne, mesleğin icrasına ve ilgili meslekle ilgili meslek kuruluşlarının kuruluş ve işleyişine ilişkin usul ve esasları düzenleyen kanundur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER