Talip Geylan: "Ya latife yapıyorsun, ya oruç başına vurdu"

Geylan: “MEB’de mülakat ile adaleti getirdik, şeklinde cümle kurmuş olan kişi ya latife yapıyordur ya da oruç başına vurmuştur, özellikle yönetici atamalarında, çekirdek çitler gibi yenilen kul haklarının daha yaşı bile kurumamışken...

Talip Geylan: "Ya latife yapıyorsun, ya oruç başına vurdu"

Türk Eğitim Sen İstanbul Şubeleri avrupa yakası yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri, Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi'nde iftar programında bir araya geldiler. Çok sayıda yönetim kurulu üyesi ve iş yeri temsilcisinin katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan 5 Nolu Şube Başkanı Halil Koçoğlu'nun ardından gündemi değerlendiren Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, on bir ayın sultanı Ramazan ayı ile ilgili açıklama yaparak sözlerine başladı. Ramazan’ın oruç tutmanın yanı sıra, birlik ve beraberliğimize, dayanışmanın artırılmasına, huzurun hâkim kılınmasına önemli etkisi olduğunu söyleyen Geylan, “Ramazan ayınızı tebrik ediyor; bu mübarek günlerin ülkemize, İslam coğrafyasına huzur ve sükûnet getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmasına "Topraklarımızda, sınır ötesinde son terörist unsur ortadan kaldırılıncaya dek terörle mücadele sürdürülmelidir. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmak isteyen, küresel güçlerin maşalığını yapan, kanla beslenen hainlere geçit vermeyeceğiz. Yaşasın Devlet. Var olsun millet” diye devam eden Geylan, Kudüs’te yaşanan olaylara da tepki göstererek, “Geçtiğimiz hafta Kudüs’te İsrail terör devletinin katliamı sonucunda onlarca kişi öldü, binlerce kişi yaralandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İsrail ve destekçisi ABD’yi şiddetle kınıyorum” dedi.

Konuşmasının bir bölümünde sözleşmeli öğretmenliğin surda açılan gedik olduğunu ve başlattıkları imza kampanyası ile sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması için kamuoyu oluşturma gayretinde olduklarını ifade eden Geylan, yönetici mülakatları ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Daha önce İstanbul'da yaşanan mülakat süreci ile ilgili bilgi veren Genel Başkan, Bursa'da katıldığı bir toplantıda  Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in “MEB’de mülakat ile adaleti getirdik” sözlerini sarfettiğini ifade ederek eleştirilerde bulundu.

Geylan: “MEB’de mülakat ile adaleti getirdik, şeklinde cümle kurmuş olan kişi ya latife yapıyordur ya da oruç başına vurmuştur, özellikle yönetici atamalarında, çekirdek çitler gibi yenilen kul haklarının daha yaşı bile kurumamışken böylesi bir söylemin başkaca bir izahı olabilir mi?" dedi.

Bu büyümeden kamu çalışanları da nasibini almalıdır.

Hükümetin emeklilere bayram ikramiyesi verecek olmasını olumlu bulduklarını söyleyen Geylan, kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini ifade etti. Geylan, “Türkiye Kamu-Sen yıllardır gerek toplu görüşmelerde gerekse toplu sözleşmelerde bayram ikramiyesi talebini dile getirmiştir. Sendikamız bayram ikramiyesinin tüm kamu çalışanlarına verilmesini talep etmektedir. 12 milyon emekliye bayram ikramiyesi verebilen devlet, 2 milyon 600 bin kamu çalışanına da bayram ikramiyesi verebilir. Lafa gelince dünyanın 16. büyük ekonomisi olduğumuz belirtiliyor, milli gelirin artmasıyla övünülüyor. O halde bu büyümeden kamu çalışanları da nasibini almalıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 05:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER