TBMM BAŞKANI İSTİFA ETMELİDİR ...

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, TBMM’de “Çanakkale Şehitleri Anma Günü” etkinliğinde kadın sanatçıların sahneye çıkmalarını engelleyen Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı istifaya çağırdı.

TBMM BAŞKANI İSTİFA ETMELİDİR ...
 
 
TBMM’de “Çanakkale Şehitleri Anma Günü” etkinliğinde Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın talimatıyla kadın sanatçıların sahneye çıkmalarının engellenmesi, gerici zihniyetin kabul edilemez uygulamalarının son adımı olmuştur.
Ebedi Önderimiz Atatürk "Dünya'da hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez." sözleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesinde Türk kadının rolünü ifade etmiştir. Tarih sahnesinde erkek ile omuz omuza mücadele veren ve böylesine tarih yazan kadınları, tarihin anlatıldığı bir tiyatro sahnesinde görmeyi içine sindirememek hiçbir gerekçe ile izah edilemez.
Meclis çatısı altında kadınların sahneye çıkmasının önlenmesi sadece sanata ve kadına değil, tüm topluma yapılmış bir saygısızlıktır. Türk kadını, toplumsal yaşamın her alanında; işyerinde, hastanede, okulda, toplu taşıma araçlarında, sinemada, tiyatroda, laboratuvarda, üniversitede, evde, sokakta, sahnede ve her türlü siyasal, sosyal ve kültürel etkinlikte erkek ile eşit şekilde var olmuş ve var olamaya devam edecektir. Türk ulusunun kadınlarını ne tiyatro sahnesinden ne de çağdaş yaşamın herhangi bir alanından dışlamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.
Laik Cumhuriyet ve onun temel değerlerine karşı söylemlerini her fırsatta dile getirmekten hicap duymayan Kahraman, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkenin meclis başkanlığı makamını hak etmemektedir. Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı derhal istifaya davet ediyoruz.
 
                                                              Zekiye Bacaksız
                                                     Genel Sağlık-İş Genel Başkanı
 
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER