TEKİRDAĞ MİLLİ EĞİTİMİ ATAĞA KALKTI!

Eğitim İş Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Eren Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü'nün cadı avına başladığını belirtti. Eren açıklamasının devamında şunları kaydetti:

TEKİRDAĞ MİLLİ EĞİTİMİ ATAĞA KALKTI!
Yok yok eğitim alanında değil, bilimsel çalışmalar da değil. Cadı avında, insan kıyımında! Fecebook sayfalarında paylaşım yapan Eğitim İş üyelerine cumhurbaşkanına hakaret, dine hakaret gibi gerekçelerle sürgünler yapılıyor. Sendikamızın Tekirdağ kurucularından Namık Kemal lisesi tarih öğretmenimizi Çerkezköy’e sürdüler. Soruşturma daha sonuçlanmamasına rağmen insanların onuruyla oynuyorlar. Peşin hükümlüler! Benzer soruşturmaları Çorlu ilçemizde de yapıyorlar. Ve ne ilginçtir ki bu yapılanları bir hesaplaşma adına yapıyorlar. Hangi hesaplaşma? Cumhuriyet devrimlerine , aydınlanma hareketine karşı. Artık bunu gizlemiyorlar da! Ziya Paşaları, Jön Türkleri savunmak zorunda kalacağım hiç aklıma gelmezdi. Yani tarihte olan bu hadiseler bugün yapılanlara kılıf olarak gösterilmeye başlandı. Hesaplaşma deniyor! Ekmeğimizi verene hakaret edilemez deniyor. Oysa bu ülkede kamuda çalışanların tamamı Türk Halkının vergilerinden geçiniyor. Benim ve onların maaşını Türkiye Cumhuriyeti ödüyor.
 
MİLLİ EĞİTİMİ KİM YÖNETİYOR! 
 
Evet bu soruyu herkese soruyorum. Tekirdağ Milli Eğitimini kim yönetiyor? Yanıtını hemen vereyim. EĞİTİM_BİR SEN yönetiyor. Yani o koca koca koltukları dolduranlar sendikanın direktiflerini bekliyor. Öğretmenlerin ekonomik ve demokratik haklarıyla ilgilenmesi gereken bir sendika atamalar dahil her şeyi dizayn ediyor. Ve bu koca adamlar bu durumdan rahatsız olmuyor. Cumhuriyetin okullarında yetişen bu kadrolar nasıl oluyor da bu kadar kindar olabiliyorlar! Bu kadar acımasız olabiliyorlar! Bir zamanlar kendilerine gösterilen hoşgörünün kırıntısını bugün bizim gibi insanlara göstermiyorlar. Oysa bir çoğu AKP iktidarından önce, Cumhuriyet hükümetleri tarafından bir koltuğa getirilmiştir. Şimdi aydınlanmadan yana olan bizler artık biliyoruz ki bu tarihi hesaplaşmanın sonunda biz galip çıkacağız. Çünkü akıldan, bilimden, çağdaş yaşamdan yana olanların Mustafa Kemal gibi bir yol göstericisi vardır. İnsanlık tarihi bunu da atlatacaktır! 
 
 
Kaynak: KamuGundemi
Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER