TOPLU SÖZLEŞMENİN EN KARLI SENDİKASI

Toplu Sözleşme Görüşmelerinin En Kazançlı Sendikası

TOPLU SÖZLEŞMENİN EN KARLI SENDİKASI

2014-2015 dönemine ait toplu sözleşme görüşmelerinde genel mutabakatın ardından hizmet kolu sözleşmeleri de imzalandı.


SDS’LERDEKİ YÜZDE  100’LÜK  ARTIŞ ORANI KORUNDU

SÖZLEŞMELİ  KADROSUNA DEVAM EDECEK YEREL YÖNETİM ÇALIŞANLARI EK ÖDEMELERDEN FAYDALANABİLECEKLER

 DAİRE BAŞKANLARININ EK GÖSTERGE RAKAMLARI 3600 OLARAK DÜZENLENDİ

2014-2015 dönemine ait toplu sözleşme görüşmelerinde genel mutabakatın ardından hizmet kolu sözleşmeleri de imzalandı.
Bem-Bir-Sen imzaladığı hizmet kolu sözleşmesi ile geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kazanımlarını en fazla artıran ve üyesine mali ve sosyal imkânlar sağlayan sendika oldu.
Sendikanın yıllardan beri imzaladığı ve geçtiğimiz yıl itibari ile hizmet kolu sözleşmesi ile sabitlenen Sosyal Denge Sözleşmeleri ile ilgili hükümler, bu yıl da korundu.
Özellikle maliye bürokrasisininkarşı çıktığı ve kimi kamu portalları tarafından “eşitliği bozduğu” iddiası ile üzerinde tartışma başlatılmak istenen Sosyal Denge Sözleşmeleri’ndeki artış yine geçen yıl olduğu gibi, en yüksek devlet memuru aylığının ek gösterge dâhilyüzde 100’ü olarak belirlendi.

SÖZLEŞMELİ KADROSUNU KORUYAN YEREL YÖNETİM ÇALIŞANI EK ÖDEMELERDEN FAYDALANABİLECEK
Yerel yönetimlerde görev yapan ve kadroya geçmek istemeyen sözleşmeli personel, imzalanan hizmet kolu sözleşmesi uyarınca ek ödemelerden faydalanabilecek.
Yerel yönetimlere yeni alınacak sözleşmeli personel için de bu hüküm geçerli olacak.
PERFORMANS İKRAMİYELERİNDEKİ ARTIŞ ORANI DA KORUNDU
5216 sayılı Büyükşehir Kanunu’nun 22. Maddesinin son fıkrası,  5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 36. Maddesinin son fıkrası ve 5393sayılı BelediyeKanunu’nun 49. Maddesinin son fıkrasında yer alan  “20.000” gösterge rakamlarının bu yıl da  “25.000”, “30.000”  olarak uygulanması karara bağlandı.
Böylece yerel yönetimlerde uygulanan performans ikramiyelerinin artış oranı da geçtiğimizyıl belirlenen oranlar üzerindeki yerini korumuş oldu.

DAİRE BAŞKANLARINA EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ
Bem-Bir-Sen’in imzalamış olduğu hizmet kolu sözleşmesinin bir başka maddesini ise Büyükşehir Belediyelerinde çalışmakta olan daire başkanlarının ek gösterge düzenlemeleri oluşturdu.
Buna göre Büyükşehir Belediyelerine bağlı kuruluşların kadrolarında çalışmakta olan daire başkanlarının 657 sayılı Kanun’un 43. Maddesi kapsamında ek göstergelerinin 3600 olarak düzenlenmesi konusunda yasal çalışma yapılması hükme bağlanmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ismet hacı
ismet hacı - 11 yıl Önce

tartışılmaz,bem bir-sen on günde bütün taleplerini hükümetten aldı helal olsun, hak arama bu kadar ucuz olmamalıydı. kaça satıldık bilelim.

SIRADAKİ HABER