TORPİLLİ MÜLAKATLAR !

Türk Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme okul yöneticiliklerine görevlendirilmek üzere yapılan mülakat sınavlarında adam kayırma, torpil yapıldığını söyledi.

TORPİLLİ MÜLAKATLAR !
    Antalya'da gerçekleştirilen mülakat sınavına 1555 kişinin çağırıldığını bunlardan 498'inin mülakat sınavında 70 ve üzeri not alarak başarılı sayıldıklarını belirten Bünyamin Seçme, "Mülakat komisyonları A ve B komisyonu olarak oluşturuldu. Ne gariptir ki bu mülakat komisyonunda görev alan üyelerin tamamı Eğitim Bir-Sen Sendikasının üyeleridir. Hatta bazıları Eğitim Bir-Sen Sendikasının şube yöneticiliğini yapan insanlardır. Bu komisyonlarda başka sendikalara üye olan ya da hiçbirine üye olmayan yönetici adaylarına adil ve eşik davranmayacakları başından belliydi" diye konuştu.

     Mülakat sınavlarında başarılı sayılan 498 kişiden 439'unun Eğitim Bir-Sen üyesi olduğunu iddia eden Seçme "Bu sonuçlara bakıldığında Eğitim Bir-Sen'li olmayanlar yöneticiliğe uygun görülmediler. Zira mülakat sınavına giren 295 Türk Eğitim-Sen'liden sadece 34 tanesi mülakatı geçebilmiştir. Eğitim Bir-Sen üyesi olup sınavı kazanan 439 kişinin puanları çoğunlukla 90 ve 100 arası, diğer başarılı olan 59 adayın ise 70 ve 75 arasındadır. Bu da gösteriyor ki Eğitim Bir-Sen'li adayların dışında kolay kolay kimse okullara yönetici olamayacak" dedi.

   Türk Eğitim-Sen olarak yapılanların takipçisi olacaklarını vurgulayan Bünyamin Seçme, Antalya Valisi Muammer Türker başta olmak üzere, hukukçuları da göreve çağırarak, mülakatlarla ilgili suç duyurusunda da bulunacaklarını belirtti.
 



 
 

 
Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan
hasan - 9 yıl Önce

helal olsun türkeğitimsen e...sayın başkan çok doğruları söylemiş.

SIRADAKİ HABER