TORPİLLİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLENDİRMELERİNE SON VERİLMELİDİR

TORPİLLİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVLENDİRMELERİNE SON VERİLMELİDİR
652 sayılıKanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girmesinden sonra Bakanlığın merkez teşkilatı birimleri ile bunların alt birimleri olan grup başkanlıkları ve bunların görevleri hizmet birimleri yeniden belirlenmiştir. Bakanlığın taşra teşkilatında oluşturan il/ilçe müdürlüklerinde kurulacak birimler ve bu birimlerin bağlanacağı şube müdürlükleri ile bunların görev alanları ve sorumlulukları ise 18.11.2012 tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği ile düzenlenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığınca; illerde uygulamada birliğin sağlanması amacı ileİnsan KaynaklarıGenel Müdürlüğünce 04.12.2012 tarih, 202358 sayı ve 2012/43No’lu,İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Teşkilatlanması konulu genelge yayınlanmıştır. Anılan genelgede İl/İlçe milli eğitim müdürlüklerinde şube müdürlüğü sayılarının nasıl belirleneceği, ve buşube müdürlerine bağlı birimlerin nasıl teşkilatlandırılacağı anlatılmaktadır.
Ancak; bu genelge ile teşkilatlandırma işlemleri yapılırken şube müdürü ihtiyacı söz konusu genelge ile görevlendirmelere cevaz verilmiş gibi değerlendirilerek Valiliklerce yeni görevlendirmeler yapılacağı bilgilerinin sendikamıza ulaşmıştır.
Türk Eğitim-Sen olarak; merkez ve taşra teşkilatı şube müdürlüklerinin görevde yükselmeye tabi kadrolar olduğu, bu kadrolara atanabilmek için aranan genel ve özel şartlara sahip kişilerin görevde yükselme eğitimi sonrasında yapılan görevde yükselme sınavında başarılı olmalarıgerektiği, kurala bağlanması karşısında, bu nedenle şube müdürlüğü kadrosu için yapılması gerekengörevde yükselme sınavı açması gerektiği bakanlığa bildirilmiştir. Ayrıca; illerin bu genelgeye dayanarak şartları taşımayan kişileri Şube Müdürü olarak görevlendirmesi açıkça mevzuata ve hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile bakanlıkça bu şekilde görevlendirmelerin önünün kesilmesi için, Şube Müdürlüğü sınavının bir an önce yapılmasını, bu kadrolara şartları taşımayanlar arasından yapılan görevlendirmelerin en kısa sürede iptal edilmesini ve bu kadroların görevlendirme ile değil asaleten atama şartlarını taşıyanlarca doldurulmasının sağlanması hususunda Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunulmuştur.
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet ali kaçan
mehmet ali kaçan - 11 yıl Önce

Ya İstanbul Esenlerde şube kadrolu şube müdürünün görev dağılımında görevi yok. Görevlendirme bile olmayan Belediye Başkanının dayatması ile ilçede şube müdür vekilinin vekilinin ise atamadan özlüğe kadar bir dünya görevi ve yetkisi var. Torpilli olmasada torpil olacak siyasi yalakalar olduğu yerde yada bir üst makamda kalacaklar. Niye yazıp çiziyorsunuz arkadaşlar.

köy öğretmeni
köy öğretmeni - 11 yıl Önce

ilgili yönetmelik yayımlandığından bu yana bu konu hakkında yapılmış ilk açıklama olması açısından önemli.objektif bir sınav sonucunda anılan kadrolara atamalar yapılıncaya kadar tüm eğitim sendikalarının ve çalışanlarının, eğitim bakanlığının merkez ve taşrada yönetici kadrolarının oluşturulması sorununa büyük bir hassasiyet göstermesi gerekmektedir.

köy öğretmeni
köy öğretmeni - 11 yıl Önce

her ne kadar görevde yükselme yönetmeliğinde sınav öngörülüyorsa da 18.11.2012 tarihli il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde şube müdürlüğü görevi için sınav düzenleneceğine ilişkin bir hüküm bulunmamaktadır.bu nedenle tüm sendikaların ve bu görevlere ilgi duyan personelin objektif sınav konusunda duyarlılık göstermesi gerekmektedir.

MEHMET ALİ TEZCAN
MEHMET ALİ TEZCAN - 11 yıl Önce

MALESEF ŞU ANDA YÜZLERCE KORSAN ŞUBE MÜDÜRÜ GÖREV YAPMAKTADIR.

SIRADAKİ HABER