Türk Eğitim Sen: Alan Değişikliğinde Beklentiler Karşılanmalı

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nca alan değişikliğine bağlı atama işlemleri 12 Aralık tarihi itibariyle başlatılmış ve bugün itibariyle de başvuruda bulunanların tercihlerinin alınması işlemleri devam etmektedir. 

Türk Eğitim Sen: Alan Değişikliğinde Beklentiler Karşılanmalı

Ancak, tercih alınma işlemleri paylaşıma açıldığında branşlar bazında çok az sayıda kadronun açıldığı görülmüş, bu durum ise kamuoyunda ve alan değişikliği başvurusunda bulunacak öğretmenler arasında büyük hayal kırıklığı yaratılmıştır.

Son olarak 2018 yılı Ekim ayında okul/kurumlarımızın norm kadroları Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylanarak güncellenmiştir. Branşlara göre ülke genelinde çok sayıda açık kadro bulunmakta iken alan değişikliği atamalarında çok az sayıda kadroya yer verilmesine anlam verilememiştir. 

Alan değişikliği atamalarında en son kapsamlı atamanın 2014 yılında yapıldığı dikkate alındığında, kadro kısıtlaması nedeniyle bugün çok sayıda öğretmenimiz mağdur edilmektedir. Açılan kadrolar kamuoyunda ki beklentiyi karşılayamamış, beklentinin çok altında kalmıştır.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan yaptığı açıklamada “Beş yıldır bekleyen öğretmenlerimiz sevinçle heyecana kapıldılar. Ancak branşlar bazında açıklanan kontenjanlar büyük hayal kırıklığı oluşturdu. 5 yıllık beklemenin karşılığı, bu derece kontenjan sınırlaması olamaz. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan beklentimiz, talepleri karşılayacak bir kontenjan düzeltmesi yapması ve bundan sonra her yıl düzenli olarak alan değişikliği yapılacağını duyurmasıdır.

İlgili yazı için tıklayınız

TÜRK EĞİTİM SEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER