TÜRK EĞİTİM-SEN, İSTANBUL DA 'BAYRAK VE VATAN ' KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI DÜZENLİYOR

TÜRK EĞİTİM-SEN,  İSTANBUL DA  'BAYRAK VE VATAN ' KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI DÜZENLİYOR
       Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 No’lu Şube olarak bu yıl 8.sini düzenleyeceğimiz “Arif Nihat ASYA’yı  Anma Etkinlikleri” kapsamında İstanbul’da bütün  lise ve dengi okullarda “ Bayrak ve Vatan” konulu kompozisyon yarışması,  orta okullarda ise  “ Arif Nihat ASYA’nın Şiirlerini Güzel Okuma “ yarışması düzenlenecektir. Yarışma  ve  ödül  şartnamesi  valilik olurundan sonra Kurum Net’ten bütün ilçelere ve kurumlara atılmıştır.
      İstanbul’da bulunan bütün şube yöneticilerimizin, ilçe yöneticilerimizin, işyeri temsilcilerimizin,  üyelerimizin ve konuya duyarlı okul idarecilerimizin,  özellikle de Türkçe-Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizin yarışmanın önemi ve katılım sağlanması konusunda gerekli gayreti göstermelerini istirham ediyoruz.
     Yapılacak olan etkinlikler kapsamında:
  • Orta okul öğrencileri arasında  “Arif Nihat Asya’nın Şiirlerini Güzel Okuma”, lise ve dengi okullarda ise  “Bayrak ve Vatan”  konulu kompozisyon yarışmaları  düzenlenecektir.
  • Orta okul öğrencileri  sadece şiir okuma, ortaöğretim  okullarındaki Öğrenciler ise      “ Bayrak ve Vatan “ konulu  kompozisyon yazmayı  tercih edebileceklerdir.                 ( Kompozisyonlar en az iki sayfa olacaktır.)
3-   Şair’in şiirleri arka fon müzik destekli okunabilir.
 
4-   Kompozisyon bayrak ve vatan konulu olmalıdır.
 
5-  17-21 Aralık 2012  tarihler arasında, okul birincileri seçilecek ve ilçe milli eğitim     müdürlüklerine  bildirilecektir.
 
6- Her ilçe kendi birincilerini seçecek; ilçe birincileri,  02/01/2013 tarihinde Çatalca ilçesinde oluşturulacak komisyonca; il birincisi, ikincisi ve üçüncüsü seçilecektir.  (Çatalca Halk Eğitim Merkezinde saat 12:00’dan sonra) 

7- Bayrak Şairi Arif Nihat ASYA’yı anma töreni vefat yıldönümü olan 05 Ocak 2013 günü doğduğu köy  İnceğiz’deki anıta çelenk sunumu ile başlayacak  ve bağlı olduğu Çatalca ilçesinde Halk Eğitim Salonunda yapılacak panelle şairimiz yad edilecektir. Daha sonra yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecektir. Anma programı, Çatalca Kaymakamlığı, Çatalca Belediye Başkanlığı, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  ve Türk Eğitim-Sen 9 No’lu Şube tarafından organize edilecektir.

 8- Ödüller, Çatalca Kaymakamlığı, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çatalca Belediyesi  ve Türk Eğitim-Sen 9 Nolu Şube tarafından sağlanacaktır. 

Enver DEMİR
Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER