TÜRK EĞİTİM-SEN ÖĞRETMENE ŞİDDETİ PROTESTO ETTİ

TÜRK EĞİTİM-SEN ÖĞRETMENE ŞİDDETİ PROTESTO ETTİ
Türk Eğitim-Sen, Keçiören’de Mustafa Necati Ortaokulu’nda bir öğrencinin, üyemiz Okul Müdür Yardımcısı Hayri Özkan'ı tabancayla yaralamasını okul önünde protesto etti. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar Şahindoğan, Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Fikret Gülenç, Ankara 5 No’lu Şube Başkanı Sevgi Yalav’ın katıldığı eyleme Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, öğretmenler, öğrenciler ve üyelerimiz de destek verdi.
Mustafa Necati Ortaokulu’nda dün Müdür Yardımcısı Hayri Özkan'ın odasına giren bir öğrenci yanında getirdiği tabancayla öğretmenimize ateş etmiş ve öğretmenimiz Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınmıştı.
Eylemde bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, saldırıya uğrayan öğretmenimiz Hayri Özkan’a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öğretmenlere yapılan şiddeti kınayan Koncuk, tüm anne-babaları öğretmenlere sahip çıkmaya çağırdı. Koncuk şunları kaydetti: “Keşke burada böyle bir açıklama yapmak zorunda kalmasaydık. Öğrenciler bizim canımız, ciğerimiz. Öğretmenlerimizin varlık sebebi öğrencilerimizi en iyi şekilde eğitmektir, yetiştirmektir. Evde anne-babalar neyse, okullarda da öğretmenler öğrenciler için anne-babaların yerindedir. Öğrencilere yaklaşımımız hep böyle olmuştur. Bu olaylar, bizi öğretmenler olarak öğrencilerimize davranışlarımızı olumsuz etkilemeyecektir. Biz öğrencilerimizi sevmeye devam edeceğiz. Ama şuna üzülüyoruz: Bu kadar emek verdiğimiz, sevdiğimiz, evlatlarımızdan ayırmadığımız bir öğrencimiz, bir öğretmeni öldürmeye nasıl teşebbüs eder? Bunu kabul etmiyoruz. Öğretmene silah çekmek, öğrencinin kendi anne babasına silah sıkmasıyla eşdeğerdir. Hz. Ali Efendimiz, ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyor. Nasıl öldürmeye teşebbüs edilebilir? Bunu öğrencilerimizin düşünmesi dahi kabul edilemez. Buradan tüm anne babalara sesleniyorum: Öğretmenlerimize sahip çıkmak, evlatlarımıza, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak anlamına gelir. Dolayısıyla şu yaşanan olay sadece bu okulumuzda değil, tüm Türkiye’de yürekleri yaralamıştır.
Hayri öğretmenimize acil şifalar diliyorum. Buradaki öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize de geçmiş olsun diliyoruz. Eminim öğrencilerimiz de üzülmüştür. Çocuklarımıza da seslenmek istiyorum: Bunu asla kabul etmeyin. Öğretmenlere kalkan el, anne babaya kalkan el demektir. Kimsenin öğretmenlerinize el kaldırmasına müsaade etmeyin. Öğretmenlerinizi sevin. Onlar sizin geleceğinizi şekillendiren insanlardır.”
Mustafa Necati Ortaokulu’nda öğretmenlerin birkaç gün mazeretli/izinli sayılacağını bildiren Koncuk, anne-babalara birkaç gün çocuklarını okula göndermemesi çağrısı yaptı. Öğretmenlerin ders yapma motivasyonlarının olmadığını söyleyen Koncuk, “Bu nedenle öğrenciler birkaç gün okula gelmesin. Zaten Kaymakamlığımızca öğretmenlerimiz mazeret/izinli sayıldı. Anne babalar çocuklarını okula göndermesin. Öğretmenlerimizin bu kötü olayın etkilerini atması mümkün değil; fakat meslektaşlarımızın kendilerini toparlamaları ve Hayri öğretmenimizin acısına ortak olabilmeleri için buna ihtiyaçları var. Birkaç gün sonra yine derslerine devam ederler” dedi.
MEB Teşkilatının bu okuldaki öğretmenlerin motivasyonuna destek verici çalışmalar içinde olmasını beklediklerini ifade eden Koncuk, “Tüm sendikalar burada. Sendika ayrımı yok. Eğitim çalışanlarına, öğretmenlere sağlıklı çalışma ortamı sağlanmıyorsa, böyle bir ortamda sendika olmanın ne anlamı var? Bu olayların üzerine hep birlikte gideceğiz” diye konuştu.
Koncuk öğretmene yönelik şiddet olaylarının artmasının temelinde yatan nedenin, öğretmenlerin itibarının rencide edilmesi olduğunu vurgulayarak, Başbakanın, Milli Eğitim Bakanının öğretmenlik mesleğinin itibar kaybetmesine müsaade etmemesini istedi. Şiddet olaylarının devam etmesi durumunda her hafta birkaç günlük iş bırakma eylemleri yapabileceklerini belirten Koncuk şöyle konuştu: “Buradan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sesleniyorum: Bu olay son olsun. Milli Eğitim Bakanı olarak olayları seyretme hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Bu olaylara müdahil olun. Öğretmen ucuz insan değildir, görmezden gelinecek, değerlendirmeye alınmayacak insan değildir. Öğretmen bir milleti geleceğe hazırlayan insandır. Bu nedenle Başbakanın da, Milli Eğitim Bakanının da öğretmenlik mesleğinin itibar kaybetmesine müsaade etmeyeceklerini en net şekilde açıklamasını istiyorum. Bu olay bardağı taşırmıştır. Öğretmenlere yönelik şiddet devam ederse, emin olun, gerekirse her hafta birkaç günlük iş bırakma eylemleri yaparız. Öğretmenlerin güven içinde işini yapmasını sağlamak, bu Hükümetin de, Mili Eğitim Bakanının da en başta gelen görevidir.”
Hayri öğretmenin böbreklerinde, karaciğerinde, omuriliğinde hasar meydana geldiğini ama hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydeden Koncuk, “1 hafta sonra doktorlar tekrar değerlendirmeye alarak, diğer hasar gören organlar için de operasyon yapacak. Hayri öğretmenimiz inşallah kısa sürede sağlığına kavuşur. ” dedi.
Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü: “Okullarımız karakol değil. Okullarımız öğrencilerimizin de velilerimizin de rahatlıkla girebildikleri yerlerdir. Öğretmenlerimiz de tüm insanların görüşüne açık insanlardır. Öğrencisinden korkan bir öğretmen olabilir mi? Bu olaylara rağmen bundan sonra da korkmayacağız. Yaşananlar güvenlik zafiyetinden daha çok toplumun öğretmenlere yönelik bakış açısındaki olumsuzluğun giderek büyümesinden dolayı oluşmuştur. Bu toplumsal arızının düzeltilmesi lazım.”
Eylemin ardından Genel Başkan İsmail Koncuk, öğretmenler odasında öğretmenleri ziyaret etti, olayla ilgili bilgi aldı. Koncuk sendika olarak, her türlü taleplerinin karşılanacağını söyleyerek, Hayri Özkan’ın sağlığına kavuşması için de ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir de birer konuşma yaparak, olayı kınadılar.
 
 
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER