TÜRK EĞİTİM -SEN'Lİ ÖĞRETMENLERDEN ANDIMIZIN KALDIRILMASI TEPKİSİ

TÜRK Eğitim Sendikası üyesi bir grup öğretmen, demokratikleşme paketini protesto amacıyla İstanbul Valiliği önünde bir araya geldi.

TÜRK EĞİTİM -SEN'Lİ ÖĞRETMENLERDEN ANDIMIZIN KALDIRILMASI TEPKİSİ
TÜRK Eğitim Sendikası üyesi bir grup öğretmen, demokratikleşme paketini protesto amacıyla İstanbul Valiliği önünde bir araya geldi.

Sık sık 'Ne Mutlu Türküm Diyene' şeklinde slogan atan öğretmenler, hep bir ağızdan öğrenci andını okudu. Yapılan basın açıklamasının ardından öğretmenler sessiz bir şekilde dağıldı. 
Türk Eğitim Sendikası üyesi yaklaşık 50 öğretmen, demokratikleşme paketini protesto etmek için saat 13.00 sıralarında İstanbul Valiliği önünde toplandı. Basın açıklaması okuyan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, şunları söyledi:
 
 "Demokrasi ve özgürlükle uzaktan yakından alakası olmayan, 76 milyon vatandaşımızı ortak ihtiyaçlarını karşılamak yerine terör örgütünün taleplerini hayata geçirmeyi amaçlayan şüpheli bir paketle karşı karşıyayız. 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren bebek katillerinin ana dilde eğitim talebi özel okullarda hayat bulmaktadır. Kenetlenmemizi sağlayan üst kimlik Türklük yok edilmek istenmekte, her sabah okullarda okunan Öğrenci Andı kaldırılmakta, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' diyenler susturulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın 'Türküm' demesi, 'doğruyum' demesi, çalışkanım demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? 11 yıllık iktidarları boyunca ötekileştirmeyi genel kural haline getirdiler. Ayrışmayı alabildiğine körüklediler. Kendinden olmayanı, yok etmeyi mübah saydılar. Özgür medyayı susturup, PKK'nın taleplerini türbanla kamufle ettiler."
 
Türk bayrakları sallayan öğretmenler, sık sık 'Ne Mutlu Türküm Diyene", "Hükümet Paketi Al Başına Çal" şeklinde sloganlar attı. Ardından öğretmenler hep bir ağızdan öğrenci andını okudu. Öğretmenler sessiz bir şekilde dağılırken, valilik çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER