Üniversitelerde mülakat uygulanmamalı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, YÖK’ün, üniversite çalışanları için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı duyurusu hakkında bir açıklama yaptı.

Üniversitelerde mülakat uygulanmamalı

Üniversite çalışanlarının önemli mağduriyetlerinin başında bu sınavların uzun zamandır üniversiteler tarafından açılmaması geldiğini kaydeden Geylan, “Sınavın talep eden kurumlar adına YÖK tarafından merkezi usulle yapılması olumludur. Merkezi sınavlar sonrasında ise atamanın mülakat yoluyla üniversite rektörlüklerine bırakılmaması gerekir” dedi.
Geylan, “Türk Eğitim- Sen, eğitim çalışanları arasında ki fırsat eşitliği ve liyakata dayalı idari yükseltilme kriterlerinin önündeki en büyük engel olarak, keyfilik ve usulsüzlüğe meydan veren mülakat uygulamasını eleştirmektedir. Sınav başarısına göre adaletli atamanın ve liyakatin esas alınacağı bir sistemin  uygulanabilmesinin kamu çalışanları adına takipçisi olacağımızı belirtmek isterim” diye konuştu.
Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “YÖK, üniversite çalışanları için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği  Sınavı duyurusunu yaptı. Üniversite çalışanlarının önemli mağduriyetlerinin başında bu sınavların uzun zamandır üniversiteler tarafından açılmamasıydı. Sınavın talep eden kurumlar adına YÖK tarafından merkezi usulle yapılması olumludur. Merkezi sınavlar sonrasında ise atamanın mülakat yoluyla üniversite rektörlüklerine bırakılmaması gerekir.
On binlerce üniversite çalışanını alakadar eden ve bugüne kadar hak kayıplarına sebebiyet veren görevde yükselme sınavlarının açılmamasının beraberinde getirdiği mağduriyet yeni uygulamanın adalet ölçülerinde icra edilmesi yönündeki beklentileri daha da artırmıştır.
Türk Eğitim-Sen, eğitim çalışanları arasında ki fırsat eşitliği ve liyakata dayalı idari yükseltilme kriterlerinin önündeki en büyük engel olarak, keyfilik ve usulsüzlüğe meydan veren mülakat uygulamasını eleştirmektedir. Sınav başarısına göre adaletli atamanın ve liyakatin esas alınacağı bir sistemin  uygulanabilmesinin kamu çalışanları adına takipçisi olacağımızı belirtmek isterim"

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER