Yalçın Yozgat’tan Kamu İşveren Heyeti’ne Seslendi

Yozgat Genişletilmiş İl Divan Toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Yalçın Yozgat’tan Kamu İşveren Heyeti’ne Seslendi

İl Divan Toplantısında teşkilat mensuplarına hitap eden Yalçın, “Mart ayı içerisinde KPDK’nın toplanmasını bekliyoruz. Önümüzdeki KPDK’nın sorunların çözümüne ilişkin ciddi bir adım olması gerekir. Kamu görevlilerinin beklentileri var, çözülmesini bekledikleri sorunları var.

Memur-Sen Yozgat İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, Memur-Sen ve bağlı sendika üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İl Divan Toplantısına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Adalet Eski Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

Mart ayında yapılması beklenen KPDK toplantısına değinen Yalçın, Kamu İşveren Heyeti’ne çağrıda bulundu. 2018’in son KPDK Toplantısını hatırlatan Yalçın, Çalışma Bakanı ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ve sayın bakanın ilk KPDK’sını yaptığımızda ‘Sayın bakanım, bu sizin ilk toplantınız, burada bazı şeyleri ilk olduğu için es geçebiliriz, kazanımsız bir masa olmasına tolerans gösterebiliriz ama Mart ayında yapılacak KPDK’da kazanım olmadan masanın bir anlamı olmaz, kamu görevlilerinin beklentileri var’ dedik. Çünkü çözüm bekleyen konular var, ufak dokunuşlarla yerine getirilebilecek kazanımlar var.

KİK Toplantılarında, KPDK’da, Toplu Sözleşme masasında ve her ortamda sorunların çözümü için uğraştıklarını ifade eden Yalçın, sorunları çözülmüş, iş huzuru iç huzuruna yansıyan, eşi ile işi arasında tercihe zorlanmayan, ekonomik anlamda darlanmayan kamu görevlisi profili hedeflediklerini belirtti.

Konuşmasında ayrıca sözleşmeli personellerin yaşadıklarına dikkat çeken Yalçın konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek “Sözleşmeli Personele ilişkin ‘Kamuda Sözleşmeliliğe Son Şurası’ yaptık. 11 hizmet kolunda sorunları toparlayarak, elimine ederek teklifimizi geliştirmeye çalışıyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER