YENİDEN KURULAN AKTİF SEN'İN BAŞKANLAR KURULU

Aktifsen Başkanı ve Yönetim Kurulu İsimleri

YENİDEN KURULAN AKTİF SEN'İN BAŞKANLAR KURULU
Aktifsen Başkanı ve Yönetim Kurulu İsimleri.  Yeniden yapılanan Aktif EğitimcilerSendikası'nın (Aktif Eğitim Sen) 1. Olağan Genel Kurulu'nda merkezyönetimi belirlendi. Ankara'da yapılanseçimde sendikanın genel başkanı Osman Bahçe oldu.
 
Osman Bahçe, seçilmesinin ardındanyaptığı lik değerlendirmede, eğitiminmilli bir mesele olarak ele alınması ve siyaset üstü değerlendirilmesitavsiyesinde bulunarak, “Eğitimin tüm paydaşları, ilgili oldukları eğitimalanındaki problemlerin çözümündeenerjilerini heba ediyorlar. Biz AktifEğitim Sendikası olarak eğitimin tüm paydaşları ile beraber omuz omuza yapıcı çözümönerileri sunmak için buradayız.” dedi.
 
Sendikanın amacı ve bundan sonraki yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Bahçe, Türkiye'nin önemli oranda insan kaynağına sahip olduğunu ifade ederek; bu kaynağınmutluluk, kalkınma ve beceri gibi üst düzey kazanımları sağlayabilmesi için ancak, eğitimfaaliyetlerinin kusursuz olması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin sağlık, ulaştırma gibialanlarda, gelişmekte olan ülkeler standardını yakaladığı gibi eğitimde de bu seviyeyeulaşması gerektiğini kaydeden Bahçe, eğitimin devasa problemleri olduğuna işaret etti. Bahçe, “Eğitimin tüm paydaşları, ilgili oldukları eğitim alanındaki problemlerin çözümündeenerjilerini heba ediyorlar. Biz Aktif Eğitim Sendikası olarak eğitimin tüm paydaşları ile beraber omuz omuza yapıcı çözüm önerileri sunmak için buradayız." diye konuştu.
 
Bahçe, eğitimde yaşanan sorunlara yönelik önemli çözüm önerileri olduğunu ifade ederek, “Öncelikle tüm paydaşların bir niyet birliğine, bir ilke birliğine varmaları gerektiğini düşünüyoruz. Eğitim, milli bir mesele olarak ele alınmalı ve siyaset üstüdeğerlendirilmelidir. Eğitim ile ilgili alınan bütün kararlar, eğitimin tüm paydaşlarının, velilerin, üniversite çalışanlarının kamuoyunun görüşleri alınmalıdır. Yine bununla beraber eğitim çalışmalarının motivasyonunda önemli bir faktör olarak düşündüğümüz, tayin ve terfilerde siyasi, sendikal, etnik referanslar yerine, sadece ve sadece liyakati önplanda tutan çalışmalar yapılmalıdır, diye düşünüyoruz.” görüşünü bildirdi.
 
Eğitim camiasının öncelikleri, talepleri ve teşviklerinin, eğitim dünyasının bu ilkelerlehareket edecek bir sendikaya şiddetle ihtiyaç duyduğunu gösterdiğine işaret eden Osman Bahçe, şöyle devam etti: “Bizler de eğitim camiamızın istekleri doğrultusunda,eğitimin sorunlarına bilimsel ve kalıcı çözümler sunmak için buradayız. Bahsettiğimiz ilkeler ve çözümün bir parçası olma niyetini taşıyan tüm eğitim çalışanlarını sendikamız çatısı altında çalışmaya davet ediyoruz. ”
 
YENİDEN YAPILANARAK KURULDU
 
2012 yılında kurulan ve 9 ayda 35 bin üyeye ulaşmasına rağmen yenilenmek amacıyla kendini fesheden Aktif Eğitim Sen, 10 kurucu üyenin başvurusuyla yeniden kurulduktansonra 1. Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirmişti. Bugün ise sendikanın genel başkanseçimleri vardı. Ankara'da yapılan seçimlerde, genel kurul üyelerinin tamamının oyları ile Osman Bahçe, genel başkanlığa seçildi. Bahçe, 4 yıl boyunca bu görevi sürdürecek.
 
SENDİKANIN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ 
 
Genel Başkan Yardımcısı (Genel Başkan Vekili) Abdulkadir İşler
Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler) Osman Öztürk
Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma) Yusuf Gül
Genel Başkan Yardımcısı (Dış İlişkiler ve Basın) Seyit Mehmet Tezcan
Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler) Selim Biçer
Genel Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme) Hayati Durmuş
Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ferit aslan
ferit aslan - 10 yıl Önce

boşuna kendinizi fişlemeyin...

BERAT CİHAN
BERAT CİHAN - 10 yıl Önce

MADEM ÖYLE PARTİ KURUN

SIRADAKİ HABER