YERLİ MALI KUTLAMALARI YOZLAŞTI !

YERLİ MALI KUTLAMALARI YOZLAŞTI !

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Tutum Yatırım ve Türk MallarıHaftası ile ilgili konuştu.

DES Genel BaşkanıGürkan Avcı, tutumlu olmanın bir ülkenin kalkınması, refah, huzur ve barışıiçin elzem hasletlerden birisi olduğunu belirterek, bu kültürün en başta çocuklara kazandırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de ithal ve lüks malların tüketiminde büyük bir patlama ve savurganlık yaşandığını ve ithal ürünlere özentili kozmopolit bir nesil yetişmeye başladığını kaydeden Gürkan Avcıyaptığı açıklamada, bir tek okullarda kutlanmaya devam edilen Yerli Malı Haftasının, nihayetinde pasta, börek,kola, cips ve hamburgerli sığve yozlaşmış birbeslenme etkinliğine dönüştüğünü söyledi.

Türkiye’nin bu haftayı hakkıyla idrak etmeye ve geliştirmeye çokça ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Avcı, “Yerli Malı Haftası, kültürel, tarihideğerlerinyaşatılması, doğalzenginlik kaynaklarımızın, ordumuzun, kurum ve kuruluşlarımızın ve sanayimizin tanıtılması, mutfak ve müzikzenginliğimizdenörneklerin sunulması, dilimizin korunması ve geliştirilmesi gibietkinliklerinbirbayram havasında yapıldığı hafta olmalıdır” dedi.

İthal edilen her ürünün, aynı ürünü üreten yerli sanayinin zor durumda kalmasına, işçi çıkarmasına, istihdamın azalmasına ve yoksulluğun artmasına yol açtığını söyleyen Avcı, Her 6 bin dolarlık ithal ürünün Türkiye’de bir kişiyi işsiz bıraktığını belirtti.

Avcı “Kimliğini, kültürünü, dilini, tarih bilincini, kahramanlarını, savaşlarını, sayısız erdem ve etik meziyetlerle dolu kadim medeniyetinin ruhaniyetini kaybetmeyen, başkasının değil kendi yolunu çizip hedef ve ideallerine azimle yürüyen bir nesille Türkiye bölgesel güç ve küresel aktör olabilir ki işe farkındalığı yüksek Yerli MalıHaftası kutlamalarından başlanılmalıdır" dedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER