YETKİLİ SENDİKA İÇİN SANDIK KURALIM

YETKİLİ SENDİKA İÇİN SANDIK KURALIM
Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Sayın İsmail Koncuk Bey’e Mayıs’ta görüşürüz memur kimi haklı bulacak ve yetkili kılacak, diyerek meydan okumuştur.. Bu meydan okumanın gücü nereden ve kimden geliyor sorusunu cevabını bilmeyenin artık bu memlekette arkasına teneke bağlanarak gülünür. Bu meydan okuma hakkında aklınızdan ne geçiyor bilemem ama hakikaten biraz olsun bu söz utanarak söylenemiyorsa pes demekten kendimizi alamıyoruz. Yüzsüzlüğün bu kadarına pes…
       Memura her türlü devlet baskısını uygulayacaksın, bu baskı adeta devlet terörüne dönecek. Farklı sendika mensuplarını makamdan mevkiden etmek için özel kanunlar çıkartacaksın, sürgünler kıyımlar yapacaksın. Üyen olmayana asla mevki makam vermeyecek elindekini alacaksın. Devletin bütün kurumlarını babanın çiftliği gibi kullanacaksın, ondan sonra sendikacılık yaptığın için büyüdüğünü sanacaksın ve devlet ile yarıştırdığın kendin cesaret edip yarışamadığın kişilere meydan okuyacaksın. Arkadaş hepimiz görüyoruz ki Kamu Sen in veya diğer memur sendikalarının rakibi Memur Sen değildir. Hükümetin ta kendisidir. Bu yüzden aslında Memur Sen’in muhatap alınması da başlı başına bir sıkıntıdır. Türkiye de açık oy ve gizli tasnifle yetkili sendika belirleniyor. Bu açık oylar fişlenme olarak kullanılıyor ve sonra da fişlenenler devlet yönetiminden dışlanıyor. Ne yazık ki devleti idare edenler bu cüreti veriyor ve sözde sivil toplum kuruluşu olan bir sendika eliyle bu fişlemeyi gerçekleştiriyor.
     Bana kalırsa Kamu Sen ve diğer sendikalarımız hükümetin Cumhurbaşkanımızın Milli iradeyi her şeyin üstünde görme anlayışından cesaret alarak yetkili sendikanın da tıpkı İlksan seçimlerinde olduğu gibi gizli oy açık tasnif şeklinde seçimle belirlenmesini önermelidirler ve hatta bu konuda ısrarcı olmalıdırlar. İşte o zaman memurun iradesine herkes saygı duymak zorunda olur ve sonuçta imzalanan mutabakat metinlerine de saygı duyulur. Bugün hukukun tüm birimlerinin baskılandığı hatta Anayasa Mahkemesinin bile baskılandığı kararlarının milli iradenin üzerinde olamayacağının dillendiren bir anlayışı iş başında görüyoruz. Bu anlayışın her hukuksuzluktan sonra Milli irade vurgusu yapması ayrı bir tartışma konusu olmakla beraber hodri meydan denilmeli ve 15 Mayısta her kamu çalışanın kendi yetkili konfederasyonunu belirlemek için zorunlu olarak sandığa gitmesi sağlanmalıdır. Bunların alt yapısı şimdiden oluşturulmalı ve kamuoyu böyle bir talebin gerekçeleri hakkında bilgilendirilmelidir.
    Milli iradeye saygısı olanlara hodri meydan! On Beş Mayıs ta iki yıl için masaya oturacak yetkili sendikaları belirlemek için her iş kolunda bölgeler oluşturulup sandıklar kurulsun. Kazanan sendikanın imzalayacağı mutabakat metinleri de memur iradesi olarak kabul görecek ve kimsenin sonuçlar hakkında bir itirazı olmayacaktır.
 
Remzi ÖZMEN
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER