ODTÜ'DE ÇATIŞMA

Polisin attığı gaz bombası başına isabet eden Ankara Üniversitesi Hukuk 2. sınıf öğrencisi Barış Barışık beyin kanaması geçirdi

ODTÜ'DE ÇATIŞMA
Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesi nedeniyle ODTÜ’ye gelen Başbakan Erdoğan’ı protesto etmek isteyen öğrencilere polis müdahale etti. Polis ekiplerinin biber gazlı müdahalesinin ardından öğrenciler barikat kurdu. Polisin sıktığı gaz rüzgarın da etkisiyle Başbakan’ın konvoyunun bulunduğu bölüme kadar ilerledi.


Başbakan Erdoğan ise sakin tavırlarıyla dikkat çekti. Başbakan’ı protesto eden 26 öğrenci gözaltına alınırken gazdan etkilenen 5 öğrenci de yaralandı. Polisin attığı gaz bombası başına isabet eden Ankara Üniversitesi Hukuk 2. sınıf öğrencisi Barış Barışık beyin kanaması geçirdi. Barışık’ın bilincinin kapalı olduğu ve yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.

Hayati teklikesi sürüyor

Göktürk uydusunun uzaya gönderilişini canlı izlemek için ODTÜ'ye gelen Başbakan Tayyip Erdoğan, ODTÜ'lü tarafından protesto edildi. Erdoğan'ın geleceği TÜBİTAK'a yürüyen üniversitelilere polis müdahale etti. Bir öğrencinin ağır yaralandığı, onlarca üniversitelinin hafif yara aldığı eylemde, ODTÜ'de ağır yaralanan Barış Barışık gaz bombasıyla yaralandı. Barış Barışık’ın hayati tehlikesinin sürdüğü ve Ankara Hastanesi’nde müşade altında tutulduğu ifade edildi.

 

“3 bin polis müdahale etti”

Göktürk-2 Uydusu'nun fırlatma töreni için ODTÜ'ye giden Başbakan Erdoğan'ı protesto eden öğrencilerden 26'sı gözaltına alındı. Gözaltılardan sonra rektörlük önünde bir araya gelen 50 akademisyen adına açıklama yapan ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Ali Gökmen, gençlerin şiddet içermeyen protesto eylemlerinin polis şiddeti ile dağıtılmasını, demokratik haklarını kullanarak eylem yapan öğrencilerin gözaltına alınmasını eleştirdi. Gökmen, "Polis güçleri tarafından üniversitenin savaş alanına çevrilerek gaz bombalarıyla basın mensuplarının, akademisyenlerin ve öğrencilerin yaralanmasını kınıyoruz. Erdoğan'ın gelişi öncesi ODTÜ ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) çevresinde 3 binin üstünde çevik kuvvet ekibi ve sekiz Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) yerleştirildi. Çocuklara gaz bombalarıyla ve TOMA’larla müdahale edildi" dedi.



SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara Hastane önünde bir açıklama yaparak, Barış Barışık'ın sağlık durumu hakkında hekimlerden aldığı bilgileri paylaştı. Kara, Barışık'ın sabaha kadar kontrol altında tutulacağını belirtti.
 
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER