ÖĞRENCİLER HARÇ NÖBETİNE BAŞLIYOR !

Ankara'da Cuma Günü 'Harç Nöbeti' Başlıyor

ÖĞRENCİLER HARÇ NÖBETİNE BAŞLIYOR !

 

Ankara’da üniversiteliler, yaptıkları forumda aldıkları karar doğrultusunda 7 Eylül Cuma günü Yüksel Caddesi’nde harç nöbetine gidiyor.

 

Üniversiteliler birinci öğretimde harçların kaldırılmasının ardından, ‘ikinci öğretimde de harçlar kaldırılsın’ talebiyle 20’ye yakın ilde sokağa çıktı. Şimdi de yaptıkları forumda aldıkları karar doğrultusunda her yerde aynı gün aynı saatte harç nöbetleriyle Başbakan’ı uyarmaya hazırlanıyor. Harç nöbetinin yapılacağı iller arasında Bursa, Kocaeli, Eskişehir, İzmir, Ankara, İstanbul ve Mersin de bulunuyor. Eylem cuma günü 16.00-23.00 saatleri arasında yapılacak.
 
Başbakan’dan randevu talebi
 
Öte yandan üniversitelilerin pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için randevu almaya çalıştığı da öğrenildi. Hurriyetegitim.com’a açıklama yapan Öğrenci Kolektifleri Basın Sözcüsü Neval Kösedağı, “Pazar günü Türkiye genelinde 5 bini aşkın öğrenci sokağa çıktı. Bu öğrencilerin temsilcilerinin dinlenmesi gerekiyor. Başbakan ile görüşmeye çalışıyoruz, arkadaşlarımız randevu için çalışmalar yapıyor” dedi.
 
Bilindiği gibi Bülent Arınç’ın harçların kaldırılmasıyla ilgili açıklamasının ardından üniversiteliler Türkiye’nin birçok yerinde sokağa çıkıp “İkinci Öğretimde de Harçlar Kaldırılsın Harçlara Hayır” demişti.
 
Hürriyet eğitim
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER