TÜRKİYE ADALMET AKADEMİS "ÖSYM'YE SORU HAZIRLAMADIK" !

Türkiye Adalet Akademisi, ÖSYM veya başka herhangi kuruma soru hazırlama gibi bir görevlerinin bulunmadığını, şimdiye kadar da bu şekilde herhangi bir sorunun hazırlanmadığını bildirdi.

TÜRKİYE ADALMET AKADEMİS "ÖSYM'YE SORU HAZIRLAMADIK" !
Türkiye Adalet Akademisi'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazete ile gazetenin internet sitesinde ''ÖSYM'nin 6 Mayıs 2012'deki Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı sorularını Adalet Akademisi'nin hazırladığına'' ilişkin haberler yer aldığı belirtildi.
 
Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önemine işaret edilen açıklamada, adli, idari, askeri yargı hakim ve savcıları ile adalet hizmetlerinde yardımcı personelin, talep halinde avukatların meslek öncesi ve meslek içi eğitimi ile ulusal ve uluslararası hukuk, adalet alanında inceleme, araştırma, yayın yapmak amacıyla 2004'te faaliyete geçen Akademi'nin, tüzel kişiliğe sahip, bilimsel, idari ve mali özerkliği bulunan bir kamu kuruluşu olduğu ifade edildi.
 
Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı'nın 1998'den beri ÖSYM tarafından yapıldığı vurgulanan açıklamada, Türkiye Adalet Akademisi'nin görevlerinin 4954 sayılı Kanun'un 5. maddesinde açıkça belirtildiği kaydedildi.
 
Adalet Akademisi'nin, ÖSYM veya başka herhangi kuruma soru hazırlama gibi bir görevinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, şimdiye kadar da bu şekilde herhangi bir sorunun hazırlanmadığı bildirildi.
 
Söz konusu gazetede Türkiye Adalet Akademisi hakkında yayınlanan haberin tamamen gerçek dışı olduğuna işaret edilen açıklamada, Akademi'nin yasal yollarla hakkını koruyacağı kaydedildi.
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER