ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE PARASIZ VE EŞİT SAĞLIK HAKKI

CHP Mersin Milletvekili ve Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, polis ve asker öğrencilerde olduğu gibi tüm üniversite öğrencilerinin sağlık hakkından parasız faydalanabilmesi için kanun teklifi verdi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE PARASIZ VE EŞİT SAĞLIK HAKKI
"Mevcut yasalara göre emniyet ve silahlı kuvvetler adına üniversite öğrenimi gören öğrencilerden sağlık hizmetlerinde katılım payı alınmamaktadır, diğer üniversite öğrencileri ise katılım payı ödemektedir." diyen Aytuğ Atıcı, tüm üniversite öğrencilerine anayasanın eşitlik ilkesine uygun olarak parasız sağlık hakkı tanınması gerektiğini belirtti.

Üniversite öğrencilerinin bir çoğunun barınma beslenme ve diğer okul masraflarını karşılamakta yaşadığı sıkıntılar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Atıcı; geçim sıkıntısının yanında bir de sağlık hizmetlerinde katkı ve katılım payı giderleri eklenince öğrencilerin sağlık sorunu yaşadıklarında kurumsal sağlık hizmetinden mahrum kalarak başka çareler aramaya yöneldiğini belirtti.

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, sağlıkta toplanan tüm katkı payları toplamının SGK giderlerinin %0,8’i gibi önemsiz bir kısmını oluşturduğunu ifade ederek; "hazırladığımız kanun teklifi ile üniversite öğrencileri arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırarak, öğrencilerin sağlık hizmetlerinden parasız faydalanmasını amaçlıyoruz." dedi.
Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER