Bombalı saldırı sonrası 'çete' mesajı: Üstesinden geleceğiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı’na yapılan bombalı saldırı girişimine ilişkin olarak basın açıklaması yaptı. Yerlikaya’nın göreve geldiği günden bu yana terör gruplarına ve organize suç çetelerine yönelik gerçekleştirdikleri operasyonları hatırlatması dikkat çekti. Yerlikaya, "Terör örgütlerinin, çetelerin, zehir tacirlerinin üstesinden geleceğiz" mesajını verdi.

Bombalı saldırı sonrası 'çete' mesajı: Üstesinden geleceğiz

Ankara'da Kızılay'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde patlama sesi duyuldu, ardından da silah sesleri geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir." açıklamasını yaptı. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubu hafif biçimde yaralandı. Bakan Yerlikaya, yaralı emniyet mensuplarının hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana başta hain terör örgütleriyle zehir tacirleriyle organize suç çeteleriyle amansız bir şekilde gece-gündüz demeden kararlılıkla devam ediyoruz. Hükümetimiz 21 yıldan beri son terörist etkisiz hale getirilinceye dek durmak yok azimle devam edilecektir duruşunda.

Arkadaşlarımız emniyet genel müdürümüz Ankara il emniyet müdürümüz bütün dairelerimiz bu olayın tüm detayları hakkında inceleme başlattı. Konuyla ilgili adli soruşturma da başlatıldı.

Ankara’mıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Pek çok telefon geldi sayın genel başkanlar aradı, cumhurbaşkanımız an be an takip ediyor kendisine sürekli bilgi arz ettik, talimatlarını aldık, bizim yanımızda yer alan ve terörü lanetleyen bütün hemşerilerimize minnettarız. Göreceksiniz devletimizin kararlılığıyla hem terör örgütlerinin hem suç çetelerinin zehir tacirlerinin hepsinin üstesinden dirayetimiz gelecektir.

Bir uyarı; sağ olsun adalet bakanımız anakara başsavcımız ve aynı zamanda RTÜK başkanımıza teşekkür ediyorum. Olay bu saldırı girişimi olduğu andan itibaren yayın yasağı alındı. Sosyal medya hesaplarından, onun da kaynağını bulmakta azimliyiz, göreceksiniz bulacağız, bu noktada acımızın olduğu bu noktada bu görüntüleri paylaşanlarla ilgili de gerekli soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz. Sosyal medya hesaplarından bu görüntüyü paylaşanları uyarıyorum, lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar."

yeni-proje-3.jpg
2 teröristin İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısındaki saldırı anı...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

2 TERÖRİST BOMBALI SALDIRI EYLEMİNDE BULUNDU

Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir.

YERLİKAYA'DAN YARALI POLİSLERİ HASTANEDE ZİYARET

Bakan Yerlikaya, terör saldırısı girişiminde yaralanan polisleri ziyaret etti. Ziyaret sonrasında basın açıklaması yapan Yerlikaya, "İki terörist etkisiz hale getirildi. Bu sabah gerçekten çok büyük bir kahramanlığa şahit olduk. Alim kardeşimiz, Erkan kardeşimiz ve mesai arkadaşları bu saldırı girişimini hamdolsun akamete uğratmışlardır"

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER