Kuruoğlu'dan Öztürk'e Yapılan Saldırıya Kınama

Hürriyetçi Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Öztürk'e Kayseri'de yapılan saldırı sendika genel başkanı Levent Kuruoğlu tarafından kınandı. Kuruoğlu, bu işin peşini bırakmayacağız dedi.

Kuruoğlu'dan Öztürk'e Yapılan Saldırıya Kınama

Hürriyetçi Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Öztürk'e Kayseri'de yapılan saldırı sendika genel başkanı Levent Kuruoğlu tarafından kınandı. Kuruoğlu, bu işin peşini bırakmayacağız dedi. 

"EĞİTİMCİYE SALDIRAN ZİHNİYETİ LANETİYORUZ

Ali İhsan Öztürk Kayseri'de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni. Aynı zamanda Turan Dernegi Genel Başkanı. Ömrünü Türk Dünyası'na ve Türk Dünyası'ndan gelen ögrencilere hizmetle geçiren bir aktivist. Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı. Tüm bu faaliyetlerinden dolayı acaba PKK'lılarca mı hedef alınmış olabilir? Yoksa Rusya, Çin hatta Ermenistan yanlısı olan çevrelerce mi? Zira Ali Ihsan Öztürk okul çıkışında bir markette kallesçe saldırıya uğradı. Eli öpülesi bir öğretmen, bir eğitim çalışan darp edildi. 

Üç maymunu oynayarak makam ve mevki avcılığı yapanlardan bakalım bir açıklama gelecek mi? Belli bir merkezden yapılan organize saldırılar başkalarındakini değil kendi fikirlerini aciz duruma düşürür. "Hürriyet ve istiklál benim karakterimdir" diyenler de 100 sene önce şahsi çıkarları mustevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edenlerce zulme uğramıştı. O günden bugüne yılmak yok, vazgeçmek yok. Yeni kurulmuş olmasına rağmen büyük bir teveccühe mazhar olan sendikamız kısa sürede ilgi odağı haline geldi. Kurulduğumuz dakikadan itibaren "Fikri Hür, Vicdanı Hür. Irfan Hür" eğitim çalışanların adresi olduğumuzu söylüyor ve ilan ediyoruz. Bağımsız ve özgür sendikacılıktan kim rahatsız oluyorsa olsun ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz. Eğitim çalışanlarının hak arama mücadelesinin menfaate pazarlanmasına hiçbir zaman göz yummayacağız. Eğitimcilere yönelik şiddeti tüm enstrümanları ve arka planıyla birlikte lanetliyoruz. Sendikal kadrolarımız hayatın her alannda doğruya doğru, yanlışa yanlış deme olgunluğundadır. Hürriyetçi hak arama mücadelemiz kutsalımzdir ve bu yoldan bir adım bile geri atmayacağız. "Meydanı boş bırakmayacağız. Hür sendikal mevzilerini asla terk etmeyecegiz."

Yaplan saldırılar nedeniyle Adalet Bakanı'ndan, İçişleri Bakanı'ndan ve Siyasi Partilerin Genel Başkanlarindan görüşme talep edeceğiz. Faillerin ve azmettirenlerin adalet önünde hesap vermesi için elimizden geleni ardımıza koymayacağız. 

And olsun özgürlüğe! 

Levent KURUOĞLU" 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2022, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER